Премиерът акад. Николай Денков не може да гарантира работни места

...
Премиерът акад. Николай Денков не може да гарантира работни места
Коментари Харесай

Денков не може да гарантира работата на миньори и енергетици до пенсия

Премиерът акад. Николай Денков не може да подсигурява работни места и заплата на миньорите и енергетиците до пенсия . Няма подобен бранш в България и по тази причина в договарянията с Европейската комисия се прецизира кое е реалистично и кое не е реалистично, сподели министър председателят пред публицисти по отношение на

Коментарът си той направи преди да вземе присъединяване на конгрес на тематика " Креативност и нововъведения - среща на поколенията " във Федерацията на научно-техническите съюзи в България.

Той изясни, че паралелно с мините ще бъде основано дружество с европейски фондове и от страната, което да приготви новите индустриални паркове. В това държавно дружество в мините ще работят същите хора, увери Денков по отношение на терзанието на хората от индустриалните работи

Денков предизвести, че България с изключение на 1.4 милиарда лева по проектите за Стара Загора, Кюстендил и Перник, може да загуби още 3 милиарда лева  и на следващия ден ще бъдат изпратени в Европейската комисия . Кабинетът е употребявал 3 месеца отсрочване и проектите ще бъдат гласувани и изпратени.
 Миньори и синдикати блокираха Прохода на републиката
Миньори и синдикати блокираха Прохода на републиката

Искат обективен енергиен преход и опазване на въглищната енергетика

Правителството се е съобразило доколкото е допустимо с настояванията на миньорите. " Голяма част от недоволството се основава на проблеми, които са решени в проектите. Ясно е, че никой не приказва за друга дата сега. Имаше възражения да отпадне 2026 година за затварянето на Топлоелектрическа централа " Бобов дол " - отпаднало. Има време да се договаря, тъй като това, което не схващат хората е, че стартират договарянията с Европейска комисия, които би трябвало да завършат докрая на годината " , акцентира Денков.

Той вижда две аргументи в недоволството на миньорите - огромна част от информацията не стига до другата страна и единственият метод да се вземат решение общи проблеми, е всички да седнат на масата на договарянията. Никой не може да си разреши 4.4. милиарда лева през днешния ден , безапелационен бе министър председателят. Начинът да се избегне ескалация, е да се беседва с това, което е значимо за самите миньори и енергетици, добави той.

Според него най-хубавият метод за изразяването на мнение не е по площадите, а откакто всички седнат на масата на договаряния.

Денков посочи, че има композиция от две неща по отношение на митинга на миньорите и енергетиците - хората са напрегнати и политиците употребяват локалните избори, с цел да си вдигнат рейтинга. Имаме опция да преговаряме, имаме опция да уточним текста на съглашението и имаме опция да го подпишем. Първа точка е да се приготви народен проект за съответния преход и това би трябвало да се направи докрая на годината, изясни министър председателят.
 Политическа партия: Не слагаме дата за затваряне на ТЕЦ-овете
Политическа партия: Не слагаме дата за затваряне на ТЕЦ-овете

Цените на въглеродните излъчвания обаче ги правели нерентабилни

Той означи, че без да бъдат стартирани договарянията с Европейска комисия, няма по какъв начин да дойдат средствата по втория транш на Плана за възобновяване и резистентност . В момента вършим най-хубавото за районите и хората, като методът да се включат в процеса, е като седнат с нас на една маса, подкани Денков миньорите.

" Работните места се основават от компаниите, които желаят да влязат в индустриалните региони и да влагат в основаването на нови работни места ", посочи Денков във връзка със абсурда, който се разяри в Партийния дом, че, които да строят в индустриалните региони.

Текстовете за компаниите са прецизирани и там ще написа кои компании са подготвени да влагат средства за разкриване на нови работни места. Истинското съревнование се прави посредством методика за оценка и правила за кандидатстване, слагат се публично един месец и откакто бъдат утвърдени методиката и насоките за кандидатстване, тогава се отваря процедурата по кандидатстване и когато има цялостен лист с претенденти, се правят оценка съответните компании, разясни Денков.

По думите ми няма нищо неприятно методиката и класирането да минат през комисия в Народното събрание, с цел да се види, че няма нищо " скрито-покрито ".
 Кабинетът отсрочи новите териториални проекти поради синдикатите
Кабинетът отсрочи новите териториални проекти поради синдикатите

Обсъждането на тъй наречените Зелен преход ще стане откакто властта реализира единодушие със синдикатите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР