Премиерът акад. Николай Денков коментира темата с пенсиите и коледните

...
Премиерът акад. Николай Денков коментира темата с пенсиите и коледните
Коментари Харесай

Премиерът Денков: По-важно да се повишат пенсиите, така че да има средства за цялата година

Премиерът акад. Николай Денков разяснява тематиката с пенсиите и коледните надбавки, които пенсионерите няма да получат.

" Трябва да забележим осъществяването на бюджета, това, което знам е, че министърът на финансите го споделя като принцип за това, че е доста по-важно да се покачат пенсиите, тъй че да има средства за цялата година, в сравнение с да им се дадат един или два пъти годишно, тъй че представете си, в случай че за 12 месеца вие дадете по 50 лв. на хората - това са 600 лв., които те получават през годината ", съобщи министър председателят.

" Другият вид е - вие не им давате тези 50 лв. месечно, давате им 50 лв. еднократно и те наподобяват щастливи, тъй като са получили 50, вместо да получат 600 ", добави Денков.

Той разясни, че това е, което Василев не харесва в този вид бонуси. Денков съобщи, че първо би трябвало да се види осъществяването на бюджета през ноември, а по-късно да се разисква.

Премиерът Денков е в Благоевград за присъединяване в полемика за присъединението на България към еврозоната. Той съобщи, че вилнеещите военни спорове подвигат рисковете за непредвидени събития в Европа, в света.

" По отношение на осъществяването на това, което се чака от страната ние сме уверени, че всичко, което е належащо - движим го, върви по проект. Единственият въпрос е какъв брой ще бъде инфлацията, само че България има толкоз невисок дълг, по отношение на Брутният вътрешен продукт, невисок недостиг, който поддържа от години ", съобщи Денков. По думите му този недостиг от 3% би трябвало да се гледа с почитание, в случай че го съпоставим с дефицитите на други, доста по-развити страни.

Той съобщи, че нямаме проблем във връзка с приемането на еврото. " Това, което би трябвало е да продължаваме да убеждаваме хората, че това е добре за тях ", безапелационен бе той.

" Аз се надявам на 1 януари 2025 година да бъдем вътре в еврозоната и работим доста настойчиво това да се случи ", добави министър председателят.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР