Премиерът акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел се срещнаха

...
Премиерът акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел се срещнаха
Коментари Харесай

Благодаря ви, че защитавате живота на нашия народ ВИДЕО

Премиерът акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел се срещнаха с президента на Украйна Володимир Зеленски в Министерския съвет.

" Темите сигурност и защита бяха акцент на взаимната ни среща с премиера на Република България акад. Николай Денков и президента на Украйна Володимир Зеленський. Изразихме солидарността си с Украйна и украинския народ ", написа в обществените мрежи вицепремиерът и външен министър Мария Габриел.

След срещата Николай Денков и Володимир Зеленски подписаха съместна декларация по отношение на евроатлантическата интеграция на Украйна.

„ Много е значимо, че в тази морална рецесия в Европа, България е съперник на политиката на геноцид, която Русия води против нашата страна. Благодаря ви, че защитавате живота на нашия народ. Благодаря на премиера, на вицепремиера, на цялото държавно управление и на Народното събрание ”, уточни Зеленски.

Украинският президент акцентира, че единството е пътят към мира. „ С премиера организирахме съдържателни договаряния. Докато продължава експанзията на Русия, се договорихме да активизираме съдействието в отбранителния бранш ”, добави той.

Зеленски разгласи, че детайлно е разисквана защитата и помощта, която България дава на Украйна.

 

Енергийните министри на двете страни подписаха меморандум за съдействие в региона на енергетиката.

По-рано през днешния ден депутатите одобриха решение за възлагане на министъра на енергетиката да организира договаряния с сътрудника си от Украйна или негов представител за продажба на два наши реактора от АЕЦ " Белене ".

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР