Премиерът акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел откриха новата

...
Премиерът акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел откриха новата
Коментари Харесай

Денков и Мария Габриел откриха новата високотехнологична сграда на институт GATE

Премиерът акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел откриха новата високотехнологична постройка на - първия институт в България и Югоизточна Европа в региона на огромните данни и изкуствения разсъдък. Те дадоха началото и .

  “Това, което виждаме през днешния ден беше една фантазия, която дори не знаехме дали ще се осъществя. Но знаехме, че в случай че не опитаме, тя в никакъв случай няма да бъде действителност. Спомням си, когато правихме първата копка тук аз споделих, че в България има водещи международни научни центрове, че те би трябвало да бъдат подкрепени. Те би трябвало да бъдат забележими освен в чужбина, тъй като там ги знаят, само че и да бъдат забележими в България.

Моделите, които съумяват са тъкмо такива като GATE – горещи, доста значими научни тематики на фронта на международната просвета в съдействието с едни от най-хубавите в света  - Технологичния университет Чалмърс. И въпреки това, тази фундаментална просвета се употребява за приложения, потребни за всички нас “, означи министър председателят акад. Николай Денков.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР