Премиерът акад. Николай Денков и външният министър Мария Габриел ще

...
Премиерът акад. Николай Денков и външният министър Мария Габриел ще
Коментари Харесай

Външният министър на Обединеното Кралство лорд Дейвид Камерън пристига на работно посещение у нас

Премиерът акад. Николай Денков и външният министър Мария Габриел ще се срещнат с министъра на външните работи на Обединеното кралство лорд Дейвид Камерън . В рамките на диалозите им през днешния ден в Министерския съвет ще бъдат разисквани въпроси от двустранен интерес , оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет /МС/.

Посещението се реализира по покана на заместител министър-председателя и министър на външните работи Мария Габриел в подтекста на засиления политически разговор сред двете страни в последната половин година, прибавят от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Припомняме, че по време на визитата на Габриел през октомври 2023 година в Лондон бе подписана Съвместна декларация за стратегическо партньорство сред България и Обединеното кралство . През януари 2024 година вицепремиерът и лорд Камерън организираха среща в границите на Световния стопански конгрес в Давос.

Планира се визитата на лорд Камерън в България да стартира с работна среща с Габриел. Ще бъдат дискутирани тематики от двустранния и интернационалния дневен ред .

В 10:30 ч. в Министерски съвет е планувано взаимно изказване пред медиите на вицепремиера Мария Габриел, лорд Дейвид Камерън и премиера акад. Николай Денков.

В програмата на визитата в България на министъра на външните работи на Обединеното кралство са включени и срещи с представители на изпълнителната и законодателната власт .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР