Премиерът акад. Николай Денков даде своята подкрепа за изключително благородната

...
Премиерът акад. Николай Денков даде своята подкрепа за изключително благородната
Коментари Харесай

Денков на Мача на надеждата на Стилиян Петров

Премиерът акад. Николай Денков даде своята поддръжка за извънредно благородната самодейност на една от звездите на българския футбол – Стилиян Петров.

Министър-председателят беше част от многочислените фенове на „ Мача на вярата “ на националния стадион „ Васил Левски “ довечера в София.

Със събраните средства от билетите ще бъдат подкрепени пациенти с онкологични болести и лечебни заведения у нас.

Акад. Денков поздрави Стилиян Петров и двата тима, формирани от футболни звезди от България и от чужбина.

Събитието съответства с новината, че един от златното потомство български футболисти – Петър Хубчев, се бори с подлата болест.

Няколко генерации български футболисти ще бъдат на терена дружно с някои от техните най-прочути съперници, посочи министър председателят преди мача.

„ Очаквам събитие, което да ни сплоти. Трябва да помогнем на хората, които се борят с онкологични болести ”, съобщи още акад. Денков.

Министър-председателят се срещна и с децата от футболен клуб „ Конкордия “, които също са на стадиона.

„ Конкордия ” е новаторска стратегия, която подкрепя обществената интеграция на деца и младежи в неравностойно състояние посредством силата на спорта.

Клубът е регистриран към Българския футболен съюз, а самата услуга се предлага на децата и младежите изцяло безплатно при изискването, че посещават постоянно учебно заведение и минават в идващ клас.

Заедно със спортните експерти работят обществени служащи, психолог и възпитател, които подкрепят децата и техните фамилии в голям брой посоки.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР