Премиер на европейска държава отиде при Зеленски.Министър-председателят на Нидерландия Марк Рюте

...
Премиер на европейска държава отиде при Зеленски.Министър-председателят на Нидерландия Марк Рюте
Коментари Харесай

Премиерът на Нидерландия пристигна в Киев за среща със Зеленски

Премиер на европейска страна отиде при Зеленски.

Министър-председателят на Нидерландия Марк Рюте дойде в Киев, с цел да се срещне с президента на Украйна Володимир Зеленски. Това оповестява NOS. Това е първото посещаване на политика в страната след началото на съветската военна интервенция. Рюте посети украинския град Ирпин. „ Разбира се, всички сме виждали фотосите, само че да стоим тук сами... Това е цялостната диаметралност на цивилизацията, благоприличието “, сподели той.

На 11 юли следобяд ще се състои конференция сред холандския министър председател и украинския водач.

„ Със Зеленски постоянно се обаждаме, само че в действителност желаех да бъда тук персонално, с цел да имаме повече време да поддържаме връзка и да обсъдим другите наболели акценти. Важно е, всичко да се види със личните очи в този момент “, сподели той.

Рюте акцентира, че визитата в Украйна ще покаже на жителите на Нидерландия причината за какво да оказват помощ на Киев.

„ Искам да кажа и на Нидерландия: има причина да оказваме помощ на Украйна. Има причина, заради която ние в Нидерландия също сме подготвени да поемем дружно следствията. Покачване на цените, повишаване на цената на силата. И вие виждате тази причина тук, зад мен ”, приключи политикът, застанал до разрушена жилищна постройка.

По-рано Рюте прикани други страни да оказват помощ на Украйна даже с цената на тяхната сигурност. Според него е значимо „ всички страни, които към момента имат нещо на рафтовете си, да го доставят “ в Киев. „ Това може да значи, че през идващите месеци няма да можете изцяло да отбраните личната си територия, само че за момента е значимо да дадем приоритет на Украйна “, сподели той, представен от Лента.ру, написа обстоятелства.бг
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР