Преместването бежанците от Варна не се състоя.Разкачиха и четирите допълнителни

...
Преместването бежанците от Варна не се състоя.Разкачиха и четирите допълнителни
Коментари Харесай

Във Варна само петима бежанци се качиха на бързия влак, останалите около 200 души са се отказали

Преместването бежанците от Варна не се състоя.

Разкачиха и четирите спомагателни вагона от композицията, която отпътува от Варна за София в 10.30 часа.  Само петима бежанци се качиха на бързия трен, останалите към 200 души са се отказали в последния миг. Те трябваше да бъдат преместени в базите в Паничище и в Рибарица, предава Радио Варна. 

Областният шеф на Варненска област Благомир Коцев съобщи, че страната е основала цялостната организация, само че рейсовете от " Златни пясъци " тази заран са пътували празни.

" Трябва да стане ясно какъв брой бежанци желаят да заминат на следващия ден по същото време, тъй като това е на вятъра консумиране на запаси. Екипите на полицията и публицисти бяха повече от искащите да се реалокират ", оповестява БНР.

Тази заран на жп гарата във Варна всичко беше квалифицирано, с цел да посрещне първата група украински бежанци. Преместването им от Варна към вътрешността на страната стартира през днешния ден. Екипи на БЧК и Неправителствени организации бяха на терен, с квалифициран детски ъгъл, вода и подкрепителна закуска.

Към 10 часа се оказа, че 200 бежанци, които трябваше да бъдат преместени навътре в страната  са се отказали в последния миг.

Председателят на Държавната организация за бежанците Мариана Тошева е във Варна, след което отпътува за Бургас, с цел да ревизира каква е обстановката с бежанците в морския град. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР