Премахват десет дървета край оградата на Професионалната гимназия по горско

...
Премахват десет дървета край оградата на Професионалната гимназия по горско
Коментари Харесай

Режат 10 дървета заради ремонти в двора на варненско училище

Премахват 10 дървета край оградата на Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „ Николай Хайтов “ във Варна. За това сигнализира читателка на Moreto.net.

Отсичането е разпоредено от Община Варна и се постанова поради пренасяне на оградата на школото, която е в окаяно положение . Предстои да бъде построена нова такава. Това сподели районният кмет Христо Христов. По думите му се планува осъществяване на обезщетително залесяване с 30 дървета, само че не се прецизира къде ще се случи това.

Става дума за 10 саморасли дървета, които са безусловно в основата на оградата вътре в двора. Това са остарели акации и копривки. Направено им е цялостно изложение от експерти и информацията е импортирана до Община Варна, която е разпоредила отсичането им, сподели за Moreto.net шефът на учебното заведение инж. Мария Георгиева.
Изграждането и укрепването на оградата не може да се случи без премахването на дърветата. Отстраняването им се постанова и поради по-голям капиталов план на школото , обвързван с създаване на подпорна стена и повдигане равнището на спортните площадки в двора. Те са останали под равнището на улицата след ремонт на ул. „ Флора “ преди няколко години.

До края на март би следвало новата ограда да бъде построена, а до края на годината се чака да бъдат актуализирани и спортните площадки, като типът им ще дава отговор на всички модерни условия.

„ Правим нещо в интерес на учениците и на живущите “, сподели шефът на школото инж. Георгиева. Тя добави, че следва Община Варна да уточни къде ще бъде осъществено обезщетителното залесяване с 30 дървета.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР