Премахването на опасни сгради на територията на район Северен в

...
Премахването на опасни сгради на територията на район Северен в
Коментари Харесай

В Пловдив събориха Къщата на призраците и бивша стоматологична поликлиника

Премахването на рискови здания на територията на регион „ Северен ” в Пловдив продължава с бързи темпове, похвали се „ градоначалникът отвъд река Марица ” инж. Ральо Ралев. Във връзка с констатации на чиновници от районната администрация и постъпили сигнали от жители за рискова триетажна постройка, известна като Къщата на призраците, кметът на регион „ Северен ” предприе дейности по премахването й.
 22pl4007-1  22pl4007-3
Опасната сграда, в която по времето на социализма са живели локални партийни величия, попада в УПИ II- сложно застрояване, кв.19 по проекта на квартал „ Захарна фабрика ”, с административен адрес бул. „ Васил Априлов ” №125А. Същата постройка е с компрометирана структура и съществува действителна заплаха от самосрутване, както и възможност за пораждане на произшествия с преминаващи жители, става още ясно от заповедта за премахването й, подписана от райкмета Ральо Ралев.

„ Безопасността на жителите е най-важна и по тази причина прецизно следим за рискови здания и уреди в паркове и в детските площадки, с цел да бъдат отстранени своевременно“, разяснява кметът на регион „ Северен ”, на чиято територия към този момент стартира и събарянето на някогашната Трета стоматологична поликлиника на улица „ Средец ” в квартал „ Кършиака ”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР