Премахването на опасната и рушаща се сграда на бул. Тодор

...
Премахването на опасната и рушаща се сграда на бул. Тодор
Коментари Харесай

Премахнаха рушаща се сграда на „Тодор Александров“

Премахването на рисковата и рушаща се постройка на бул. „ Тодор Александров “ No 21 се прави непринудено и съгласно законоустановения ред от притежателите на парцела.

От 1999 година има влезнало в действие правосъдно решение, с което е приета собствеността на актуалните притежатели. От тогава  до момента администрацията на регион „ Възраждане “ е правила многочислени инспекции и са издавани наставления на притежателите за унищожаване на постройката. Сградата беше застрашена и от самосрутване и от дългогодишната употреба, протекла без нужните ремонтно-възстановителни работи.

В интервала 2005 – 2008 година за сметка на регион „ Възраждане “ е сложена ограда за обезопасяване на обекта.

След многочислени срещи със притежателите и в следствие с техните наследници регион „ Възраждане “ сезира Прокуратурата, заради неспособност да се организира до край процедура по Закон за устройство на територията за освидетелстване на постройката като рискова и за нейното унищожаване, както и за налагане на административни наказания на притежателите, които от придобиване на собствеността досега отказваха да я впишат в Агенцията по вписванията.

Район „ Възраждане “ интензивно работи със притежателите на частни парцели, както за поддържането им, по този начин и за възобновяване на постройките. През 2017 година и началото на 2018 година в региона са отстранени общо 21 обекта, 19 от които рискови рушащи се здания, измежду които: бул. „ Стефан Стамболов “ 7, ул. „ Опълченска “ 30, ул. „ Иларион Макареополски “ 11, ул. „ Брегалница “ 53 и ул „ Кирил и Методий “ 104. Едновременно с това се работи и за укрепване и възобновяване на постройките в региона.

Във „ Възраждане “ има 197 здания, монументи на културата, от които: 180 здания частна благосъстоятелност, 15 общинска благосъстоятелност и 12 държавна благосъстоятелност. През 2017 година са ремонтирани 5 здания монументи на културата: на бул. „ Стефан Стамболов “ 17, бул. „ Стефан Стамболов “ 33, бул. „ Христо Ботев “ 82, бул. „ Княгиня Мария Луиза “ 45 и ул. „ Екзарх Йосиф “ 10.

В момента се организират процедури по консервация и реституция на още 13 сгради  монументи на културата. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР