Премахването на ограниченията в много европейски държави и въвеждането на

...
Премахването на ограниченията в много европейски държави и въвеждането на
Коментари Харесай

Българите предпочитат Гърция за почивка зад граница


Премахването на рестриктивните мерки в доста европейски страни и въвеждането на цифровия документ на Европейски Съюз за Covid-19 усилиха доста потребността на българите да възнамеряват пътувания в чужбина.

По традиция сънародниците ни обичат да почиват в южните ни съседи – Гърция и Турция, само че измежду туристическите любимците за това лято можем да считаме цяла южна Европа, изясни пред Радио София Доньо Марков – шеф на една от най-големите платформи за туристически онлайн услуги.

Сред най-предпочитаните места в Гърция са столицата Атина, както и островите Крит и Корфу. Въпреки че цените на самолетните билети до гръцките градове тази година са се нараснали приблизително с 38%, това не стопира българите.



Второто място в класацията заема Испания , която беше шлагерът на тазгодишните майски празници. Тази година българите ще пътуват до Майорка, Аликанте, Баселона, Малага. Високата известност на Испания тази година докара до по-високи цени на самолетните билети – ще платим с 45% повече за двупосочен билет от предходната година.

В топ 3 на най-популярните дестинации за отмора влиза Италия - най-често избират Рим и Катания.

Семействата с едно дете се готвят да отидат до Гърция и Испания, до момента в който двойките без деца възнамеряват да отскочат до Италия, демонстрират данните на специалистите от сектора.

По думите на Доньо Марков не толкоз цените тормозят българските туристи, колкото рестриктивните мерки и ограниченията, свързани с ковид и дали и по какъв начин PCR документите се признават.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР