Премахването на нежеланите косъмчета може да бъде особено неприятна и

...
Премахването на нежеланите косъмчета може да бъде особено неприятна и
Коментари Харесай

6 тайни за идеално гладка кожа

Премахването на нежеланите косъмчета може да бъде изключително неприятна и мъчителна задача. Инвестирайте в качествена самобръсначка, защото тези за еднократна приложимост усилват риска от порязване. По-скъпите модели имат по-надеждни ножчета, които не се изтъпяват елементарно.

Имайте поради, че за сполучлив резултат ви е нужна и подобаваща пяна за бръснене. Сапунът не е добър вид - той ще изсуши кожата ви ненужно и даже може да провокира появяването на дребни пъпчици. Заложете на овлажняващ гел или крем за бръснене. Не използвайте самобръсначка при суха или единствено намокрена кожа, тъй като шансът да се порежете е огромен.

Въздържайте се от натискане на бръснача към кожата и бъдете деликатни в по-нежните сектори. Проблемни зони нормално са колената и подмишниците; не движете бръснача встрани, а само по посока, противоположна на растежа на косъмчетата.

След бръснене нанасяйте успокоителен лосион, изключително в случай че кожата ви е сензитивна. Лосионът може да съдържа алое вера, лайка или лавандула.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР