Премахването на изискването за PCR тест, прилагано при обратните пътувания

...
Премахването на изискването за PCR тест, прилагано при обратните пътувания
Коментари Харесай

Българи пазаруват в Одрин като в кварталната бакалия

Премахването на условието за PCR тест, прилагано при противоположните пътувания от Турция до България, се трансформира в избавителен пояс за градските търговци в Одрин. Българските туристи, които се стичат обичайно в Одрин в петък, събота и неделя, пълнят чанти и багажници, на извънредно преференциални цени.

Турските медии с нескрита злоба отразяват, че българите, които пазарят в региона, постоянно се затруднявали да придвижват закупеното. " Българите, които задоволяват множеството от потребностите си от Турция, от храна, облекла, домашен артикули до почистващи препарати, в този момент започнаха да купуват даже самун и вода от Одрин ", отрази Анадолската организация. Поради множеството туристи през уикенда, няма място на паркингите. Пазарите и комерсиалните центрове са претъпкани, написа " Марица ".

Този месец Данък добавена стойност на питателните артикули беше понижено от 8 на 1 на 100, и цените, въпреки и нищожно, се намалиха.

Заради инфлащията в страната цените са постоянно много по-ниски от тези в България.

Сиренето се продава приблизително по 60 лири, което е 7.50 лева за кг. Литър олио е 37 т.лири (4.70 лв), кг захар е 10.60 т.лири (1.40 лв), 1 кг. ябълки са 12 т.лири (1.50 лв). Цената на един самун стартира от 3.50 т.лири, което е 0.45 лева.

Кисело мляко в Турция се продава в огромни разфасофки, като 1 кг. е към 13 т.лири, което е 1.64 лева Днес по курса на Българска народна банка лев се разменя за 8.21 т.лири, а една лира е 12 ст.

Юсуф Мюмин, който пристигна от България да пазари, сподели: " Купихме всичко от Одрин. Купуваме всичко от храна до облекла. Идваме всяка седмица. Дойдохме с кола, ще напълним багажника и ще се върнем назад. "

Нурдан Чатова сподели: „ Купихме агнешко, купихме телешко. Взехме си олиото и всичко. Често идваме. Пазаруваме и си отиваме. Взехме самун, вода, перилни препарати и тръгваме “. Йълмаз Халук сподели: " Идваме от България в Одрин за извършване на покупки. Купуваме храна, зеленчуци, домати, праз и марули, както и обувки, чанти и други "

Продавачка на петъчния пазар Улус, Алона Созонова сподели: " Бизнесът ни беше доста зле за към 2 седмици. Тъй като България ограничи достъпа до Турция. Тогава не можахме да създадем доста продажби. След премахването на условието за PCR тест в България, нашият бизнес се съживи. Ние разчитаме напълно на български клиенти, тъй като турците нямат пари. "

Шенол, който е търговец от Одрин, сподели: „ Нашият бизнес процъфтява. Откакто българите започнаха да идват, продажбите ни се усилиха фрапантно. Обикновено избират уикенда. „ Тогава има прекалено много туристически рейсове. Те пазарят доста. Това е нашият избавителен пояс, на фона на икономическата рецесия която ни сполетя в последната година “, сподели той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР