Премахването на ДДС върху хляба няма да повлияе на крайната

...
Премахването на ДДС върху хляба няма да повлияе на крайната
Коментари Харесай

Икономически експерт от КНСБ: Диференцирането на ДДС за храните няма да намали цените


Премахването на Данък добавена стойност върху хляба няма да повлияе на крайната цена за елементарните клиенти, съобщи икономическият специалист на КНСБ Любослав Костов в bTV Новините.

„ Когато намаляваш налозите, би трябвало авансово да кажеш какъв резултат целиш върху потреблението. Ние твърдим, че (намаляването на ДДС) няма да има отражение върху цените дотолкоз, доколкото опита от последните две години сподели, когато беше диференцирана ставката за ресторантьорския отрасъл, всички видяхме, че цените не понижиха в действителност. Но това беше мярка в поддръжка на бизнеса в действителност “, разяснява Костов.

„ Данък добавена стойност е налог върху потреблението. Когато намаляваш Данък добавена стойност, би трябвало да целиш резултат върху цената на крайния артикул и това може да стане съгласно нас само с понижение на общата ставка, с цел да не може да се укрива по цялата индустриална верига, защото другояче става прекачване на обороти “, сподели специалистът.

Костов насочи зов към държавното управление да понижат изцяло ставката на Данък добавена стойност.

Друга мярка за облекчение на обстановката с инфлацията и най-засегнатите обществени пластове специалистът вижда във въвеждането на необлагаем най-малко, за който поддръжка са изразили три от партиите в ръководещата коалиция.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР