Премахването на адаптора за зареждане (и слушалките) от комплектите на

...
Премахването на адаптора за зареждане (и слушалките) от комплектите на
Коментари Харесай

Осъдиха Apple, заради липсата на зарядно в комплекта на iPhone

Премахването на адаптора за зареждане (и слушалките) от комплектите на iPhone бе едно от най-коментираните и противоречиви решения на Apple, което обаче по-късно бе взето и от други производители на телефони.

Милиони консуматори по света се оплакаха, че ще би трябвало да заплащат в допълнение, с цел да се снабдят с автентично зарядно, а някои заведоха даже каузи против Apple. 

Тази седмица едно такова дело в Бразилия бе завършено с присъда против Apple и налагане на санкция от 1081 $ в интерес на ищеца, откакто съдът дефинира практиката на Apple като “нелегална ” и “търговска корист ”.

Решението на съда е основано на обстоятелството, че потребителят е длъжен да купи два от продуктите на Apple, с цел да може единият от тях да работи обикновено, а това явно е срещу нормите на комерсиалните разпореждания. 

Оправданието, че включеният в комплектите USB-C към Lightning кабел може да се употребява с адаптори от други производители, не е било признато. 
 Снимка 571581
 

Друг претекст, който Apple посочи за дейностите си, е желанието й да направи производството и търговията си “по-зелени ” със смаляването на размера на комплектите на iPhone, само че и той не е признат от бразилския съд. 

В очите на закона премахването на адаптора от комплекта, с цел да бъде продаван той настрана, по никакъв метод не оказва помощ на околната среда, тъй като компанията продължава да го създава и продава по този начин или другояче.

Това не е първото изгубено от Apple дело с тази тема в Бразилия.

През 2021 година, година след премахването на адаптора, бразилски съд санкции компанията с два милиона $, обосновавайки се с това, че Apple не може дейно да потвърди “зеления ” си мотив. [**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР