Премахнете онова, което може да промени както вашия дом, така

...
Премахнете онова, което може да промени както вашия дом, така
Коментари Харесай

Тези неща издават ниското ви самочувствие

Премахнете това, което може да промени както вашия дом, по този начин и живота. То ще оправи и вашето самочувствие

Самочувствие е това, което дава визия за нашите мощни и слаби страни и какъв брой добре се оправяме с живота спрямо другите. Ако самочувствието е незадоволително, човек има проблеми. Той губи мотивация и обезценява цели, които са изглеждали почтени. Случва се даже да изпадне в меланхолия.

Самочувствието може да се дефинира и като се види с какво е заобиколен даден човек. И по този начин, какви неща би трябвало да се съхраняват вкъщи и кои би трябвало да се изхвърлят?

Хаос и безвластие в къщата

Първото нещо, което може да значи ниско самочувствие, е замърсен дом, безспорна неразбория, разхвърляни неща. Човек не може да се усеща комфортно и да каже, че е добре в неподредена стая. Хармоничната персона се стреми към уют и се пробва да си го обезпечи.

И какъв комфорт може да има, в случай че неизмитите подове и чинии, както и неизхвърлените отпадъци безусловно предизвикват задушаване? Човек с обикновено самочувствие ще грабне прахосмукачката т парцала, с цел да почисти бъркотията. А тези, чието самочувствие е ниско, може въобще да не обръщат внимание на заобикалящата ги неразбория – по този начин или другояче това е обикновено за тях.

Но не бъркайте същинската неразбория с креативната неразбория. Втората е съсредоточена на обособени места и не се популяризира в целия апартамент.

Стари движимости и неприятно самочувствие

Не бъркайте старите движимости с антики, ретро и стилни винтидж предмети. Ако се осмелите да проникнете по-дълбоко в „ бърлогата “, ще откриете още една демонстрация на ниска самокритика. Някои хора не са склонни да се разделят с остарелите неща. Със сигурност ще намерите склад с грозни обувки, остарели и износени облекла.

Технически складираните неща към момента могат да се носят, само че към този момент са излезли от мода и наподобяват по този начин, все едно са извадени от кофата за отпадък. Такива хора не са сигурни, че заслужават нещо по-добро. Често даже се срамят да харчат пари за себе си и да си купуват нови неща. Затова пазят остарялото – по този начин и по този начин още им става, пък и пред кого толкоз имат да се фукат.

Счупени движимости и мебели

Третата категория неща, които издават ниското самочувствие на притежателя, са счупени или ненужни движимости. Спукана чаша, чинийка с назъбен борд ще добавят неприятната картина. Рискувайки да седнете на дивана, може да се натъкнете на пружина, която е изскочила. А разтърсеното столче мигновено ще ви смъкна на земята. От там евентуално ще видите замръзналите стрелки на часовника.

Прашен остарял тв приемник , шевна машина, спукано огледало, изкривена врата на шкафа допълват картината. Запомнете правилото: всичко, което е счупено и не работи, би трябвало да бъде поправено или изхвърлено. Като непрекъснато се сблъсквате с неща, които не работят, вие създавате спънки в главата си за по-добра версия на себе си. Както знаете, каквото е извън, такова е и вътре.

Стерилна непорочност

Когато посетите такава къща, се чувствате като в музей. Всичко е толкоз стерилно, подредено, че наподобява като осквернение да нарушите с наличието си този съвършен свят

В същото време по този начин, все едно живеещия там е закарфичен и се опасява да покаже своята характерност. Някой инцидентно може да го заподозре в несъвършенство. И мнението на този човек е толкоз значимо, че всичко би трябвало да бъде изрядно. Без оценката на другите, той все едно въобще не съществува.

Разбира се, единствено средата и съществуването или отсъствието на някои неща не може да бъде определящо за самочувствието на човек. Но това, несъмнено, е мотив да помислите и да погледнете по-отблизо себе си и заобикалящата ви среда.

Инфо: tinybuddha.com

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР