Премахнаха табелите на спецсъда, който бе закрит на 27 юли

...
Премахнаха табелите на спецсъда, който бе закрит на 27 юли
Коментари Харесай

Премахнаха табелите на закрития спецсъд

Премахнаха табелите на спецсъда, който бе закрит на 27 юли тази година

Дотук се стигна, откакто на 14 април Народното събрание одобри промени в Закона за правосъдната власт (ЗСВ), препоръчани от Министерството на правораздаването и импортирани от Министерския съвет, предаде .

Дебатите в Народно събрание продължиха 10 часа.

Недовършените каузи в спецсъда са 143. Те ще бъдат догледани от съдиите, които са ги почнали. Други 54 каузи, по които има единствено импортиран обвинител акт, са преразпределени. Най-голямото от тях е над 500 тома. То е против Бобокови.

Седмица откакто депутатите дефинитивно закриха профилираното правораздаване, президентът Румен Радев подписа декрет за обнародването на измененията в Закона за правосъдната власт. За това заяви във Facebook правосъдният министър Надежда Йорданова.

" Като страж на държавния щемпел сложих автограф под указа на президента за обявяване на измененията в „ Държавен вестник “, написа Йорданова. Освен че закриват профилирания съд и прокуратура, измененията отстраняват и така нататък кариерни бонуси на членовете на Висшия правосъден съвет и на Съдебния инспекторат.

В подкрепените от партиите от обединението промени се разказва в детайли по какъв начин следствията и делата ще се трансферират от профилираните в обичайните правосъдни структури, както и редът за преназначаването на съдиите, прокурорите и следователите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР