Преляла е река Велека в село Кости, община Царево, заради

...
Преляла е река Велека в село Кости, община Царево, заради
Коментари Харесай

Изпратиха амфибии и водолази в село Кости

Преляла е река Велека в село Кости, община Царево, поради проливните дъждове. Наводнени са къщи, както и площадът, а равнището на водата се повишава.

Сигналът е подаден към 9 ч. тази заран, оповестяват от Министерство на вътрешните работи. Кметът на Община Царево Георги Лапчев посочи, че са наводнени къщи от ниските елементи на село Кости.

Хората са евакуирани - в други къщи и в кметството. Общинската работа по публичен ред работи на терен, както и екипи на противопожарната работа.

" Изчакваме да забележим дали водата от реката ще стартира да се оттича от селото и в случай че има потребност от незабавни дейности, да се реагира незабавно. Взети са всички ограничения “, сподели още Георги Лапчев пред " Фокус ".

Към момента в общината продължава да вали дъжд. Малко след 01.00 часа тази нощ са получени сигнали за наводнени къщи на територията на община Камено.

На място работят пожарни екипи с 6 пожарни автомобила, два всъдехода " Амфибия " и водолази. Включени са и в допълнение екипи от Варна.

По информация на пожарната от наводнението са наранени селата Камено, Константиново, Братово, Ливада, Равнец, Черни Връх, Полски извор, Тръстиково и южните квартали на Бургас.

По първични данни има един умрял в с. Полски Извор. В община Карнобат спасители и пожарникари са се отзовали на девет сигнала за наводнени здания.

От началото на светлата част на денонощието се прави облитане с хеликоптер за определяне на положението на засегнатите обитаеми места.

Поради наводнени сектори е лимитирано придвижването на моторни транспортни средства в секторите Средец-Айтос, Полски извор-Тръстиково и по път II-79 Средец-Бургас. /Марица.бг
тагове амфибия водолоз кости царево
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР