Прелестните варненски "Котки“" от прочутия мюзикъл на Андрю Лойд Уебър

...
Прелестните варненски "Котки“" от прочутия мюзикъл на Андрю Лойд Уебър
Коментари Харесай

Котки на Андрю Лойд Уебър пристигат в София със специална мисия

Прелестните варненски "Котки “ " от фамозния мюзикъл на Андрю Лойд Уебър напущат уюта на морския град, с цел да покажат своите достолепия и пред столична аудитория. На 29 ноември в 19 ч. те ще излязат на сцената на Музикалния спектакъл, която безспорно най-вече им приляга.

Варненските "Котки " следват хореографията на своята настойничка Анна Донева. Макар и столичанка, вярно е забелязала: "Варна е градът на котките, София на кучетата. Във Варна е цялостно с котки, дебели, спокойни, не бягат от теб като минаваш, а идват да си поддържат връзка. И съвсем няма кучета, бездомни имам поради. Два пъти видях по какъв начин котка прогонва огромно куче, въпреки че то доста се бори. В София е противоположното, цялостно е с кучета. Котките са малцинство, кльощави, страхливи, криещи се, бягащи... ".

Ето за какво варненските "Котки " твърдо са решили да научат столичните си родственици на почтено държание, освен по отношение на кучетата. За тази своя просветителна задача те ще употребяват най-много танца.

"За мен котешкият свят, заложен в "Котките " не е непознат на нашия, той има своите човешки характерности, които изведохме в повсеместен танцов и поведенчески облик. Артистите, с които прекарах незабравими за мен дни, са доста добра глина. Да, те може би не са типичните актьори за мюзикъл, с които постоянно се съпоставяме, имат може би няколко кг допълнително, не са задоволително високи или нещо друго. Но ние всички притежаваме външни характерности, които са част от природата - човешка или котешка. Така че това, което ще видите като визия и танц на "Котките ", сме вие и аз, всеки от нас, всяка животинка и всеки човек, подобен какъвто е - една хореография за същинските хора и същинските котки ", споделя за своите "Котки " Анна Донева.

Режисьор на мюзикъла е проф. Светозар Донев, диригент Страцимир Павлов, сценограф Иван Токаджиев, костюмограф Ася Стоименова, перукер Даниела Стоянова. В извънредно занимателния и хубав театър, измежду многолюдното котешкото общество своето певческо, танцово и актьорско майсторство демонстрират оперните солисти Людмил Петров, Велин Михайлов, Мария Павлова, Вяра Железова в ролята на Гризабела, Сребрина Соколова, Лиляна Кондова, познатият от клубната бг сцена Нейчо Петров-Реджи, Валерия Пейчева, Калина Жекова, Анатолий Романов, актьорите от Варненския трагичен спектакъл Димитър Мартинов и Пламен Георгиев, балетните актьори Николай Димитров и Румен Стефанов и други

Всички закупени билети за първото събитие "Котки " в Музикалния спектакъл могат да послужат като ваучър за 50% отстъпка за второто събитие на Варненската опера в София - "Тримата мускетари " в НДК, оповестяват уредниците.

Източник: ПИК
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР