Прекратяват договора за басейна в СУ Васил ЛевскиДоговорът за изграждането

...
Прекратяват договора за басейна в СУ Васил ЛевскиДоговорът за изграждането
Коментари Харесай

Прекратяват договора за басейна в СУ Васил Левски

Прекратяват контракта за басейна в СУ " Васил Левски "

Договорът за построяването на басейн и спортна зала в СУ „ Васил Левски “ в Русе ще бъде преустановен и ще бъде оповестена нова социална поръчка за довършването на инфраструктурния обект, оповестява

В момента се оформя документите за осъществените досега строителни действия, след което ще се пусне и новата поръчка.

Това се случва година и половина, откакто на 10 декември 2020 г, бе направена публично първата копка от русенската компания „ Адис Калинов “ ООД. Тя завоюва публичната поръчка, като договорът с общината бе на стойност близо 2,5 млн. лева без Данък добавена стойност.. Според в началото оповестените планове в границите на 5 години трябваше да се построи басейн за потребностите на две учебни заведения и спортна зала с хандбално игрище с към 600 седящи места.

Проверка на място сподели, че все още в действителност активност няма. Няма служащи, няма строителна техника, няма даже пазачи на строителната площадка. Според хората от хората от квартала дейните строителни действия са прекратени още напролет на 2022 година

Обществено наличната информация, обвързвана с изпълнителя, демонстрира следното:

– Има формирано дело за неплатежоспособност в Русенския областен съд, по което към момента няма решение, за оповестяване на неплатежоспособност на „ АДИС Калинов “ ООД.

– От информация в Търговския указател е видно, че съдът е назначил краткотраен синдик – Милена Дякова.

– Има планувани обществени продажби от частни правосъдни реализатори на имущество на „ АДИС Калинов “ООД за неплатени отговорности.

При откриването на строителната площадка през 2020 година изпълнителят съобщи, че в случай че община Русе привежда постоянно финансиране от бюджета си, обектът може да бъде приключен не за 5, а за към 3,5 години.

От своя страна администрацията тогава пое уговорката в бюджета да има разполагаем задоволително средства за своевременното и поетапно създаване на обекта. Това фактически се съблюдава, само че строителят се е оказал в неспособност да извърши контракта поради финансовите си усложнения.

Затова общинска комисия от специалисти би трябвало да извърши оглед на място и да откри дали преведените средства към изпълнителя дават отговор на размера и на качеството на свършената работа досега. След изчистването на връзките на двете страни и прекратяването на контракта ще започва още веднъж процедурата за социална поръчка, която обаче ще забави още във времето по този начин чакания басейн за хората от кварталите „ Дружба “ и „ Чародейка “.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР