Прекратяването на подкрепата на САЩ за Украйна ще доведе Русия

...
Прекратяването на подкрепата на САЩ за Украйна ще доведе Русия
Коментари Харесай

Джон Кърби: Американците ще платят с кръв, ако САЩ спрат да подкрепят Украйна

Прекратяването на поддръжката на Съединени американски щати за Украйна ще докара Русия до границите на Северноатлантическия пакт (НАТО). Това ще задейства член 5 от Хартата на Алианса и ще би трябвало Съединени американски щати да заплати за това с американска кръв. Това съобщи представителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби пред кореспонденти на брифинг на 8 декември, съобщи The Kyiv Independent, представен от " Фокус ".

" Ако не подкрепим Украйна в битката й против Русия, това ще докара до тежки последствия за икономическите ползи и сигурността на Съединени американски щати ", декларира той.

" Ако смятате, че цената на поддръжката за Украйна в този момент е висока, помислете... какъв брой висока ще бъде тя в национални съкровища и в американска кръв, в случай че се наложи да стартираме да действаме според уговорките си по член пети ", акцентира Кирби.

Финансирането на Украйна е възпрепятствано от партийната политика в Конгреса, като републиканските законодатели отхвърлят да одобрят продължаването на помощта, в случай че демократите не се съгласят със засилени ограничавания по американско-мексиканската граница.

Кърби декларира, че политическите разногласия по отношение на помощта за Украйна са " огромен подарък за Владимир Путин ".

" Той разчиташе на сходно развиване още от началото на тази война ", акцентира Кърби.

Член пети от Северноатлантическия контракт изисква от страните членки да преглеждат въоръжено нахлуване против която и да е страна членка като офанзива против целия Алианс и да окажат незабавна военна помощ.

Украйна лобира за участие в НАТО, само че Алиансът не е отправил покана и не е определил график за присъединението на страната.

" Ако [Путин] получи Украйна, той ще се изправи пред прага на НАТО ", отбелязва Кърби на брифинга.

" Ако ви е грижа за националната ни сигурност, би трябвало да видите Путин подобен, какъвто е, да видите Русия такава, каквато е, и да осъзнаете, че да помогнем на Украйна да завоюва тази война е в полза на националната ни сигурност и на всички наши съдружници в Европа. "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР