Прекратяването на огъня в Североизточна Сирия, което е с посредничеството

...
Прекратяването на огъня в Североизточна Сирия, което е с посредничеството
Коментари Харесай

Столтенберг приветства решенията на Турция и САЩ за Сирия, не оценява тези с Русия


Прекратяването на огъня в Североизточна Сирия , което е с посредничеството на Съединените щати, е основа за политическо решение на спора, съобщи генералният секретар на НАТО и отхвърли да разяснява съглашението сред Русия и Турция в Сочи, оповестява " Ройтерс ".

" Видяхме, че е допустимо да се премине към политическо решение. Първото условие... е да спрат боевете ", изясни Йенс Столтенберг на конференция ден, преди министрите на защитата на НАТО да обсъдят Сирия в централата на НАТО.

" Тогава би трябвало да продължим, надграждайки това и да имаме същинско, контрактувано, политическо решение в Сирия ", добавя той.

Столтенберг намира за прибързано да се правят оценка споразуменията сред Русия и Турция по отношение на Сирия . " Мисля, че е прибързано да се правят оценка последствията и резултатите от съглашението, реализирано от президентите Путин и Ердоган ".

Министрите също ще обсъдят реакцията на НАТО на хибридни закани и ще работят за гарантиране на устойчивостта на съюзническите общества. Въпреки че гражданската инфраструктура е национална отговорност, член 3 от учредителния контракт на НАТО показва, че устойчивостта е част от уговорката на всеки съдружник към НАТО и един към различен.

" Ето за какво министрите на защитата на НАТО ще одобряват актуализация на главните ни условия за цивилен далекосъобщения ". Той изясни, че условието е всички съдружници да имат надеждни информационни системи в спокойно време, рецесия и спорове, в това число за 5G.

" Това значи, че съдружниците би трябвало да извършат задълбочена оценка на рисковете за информационните системи, свързани с кибер заканите , както и последствията от непознатата благосъстоятелност, надзор или директни вложения ", добави той.
 Турция не е срещу кюрдите да се причислят към локалната власт в Северна Сирия
Турция не е срещу кюрдите да се причислят към локалната власт в Северна Сирия

Чавушоглу: Анкара ще продължи да пази статуквото в региона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР