Прекратиха делото срещу кмета на Пловдив Окръжният съд в Пловдив

...
Прекратиха делото срещу кмета на Пловдив Окръжният съд в Пловдив
Коментари Харесай

Прекратиха делото срещу кмета на Пловдив, върнаха го на СГП за допуснати нарушения

Прекратиха делото против кмета на Пловдив Окръжният съд в Пловдив приключи правосъдното произвеждане против кмета на Пловдив Иван Тотев и върна делото на Софийска градска прокуратура за премахване на позволени основни процесуални нарушавания. Това оповестиха от пресцентъра на съда.
 
Кметът на Пловдив Иван Тотев отива на съд

Тотев беше о бвинен по най-тежката алинея за длъжностно закононарушение по отношение на построяването на Зоологическата градина в Пловдив, от което съгласно проверяващите вредите за общинската хазна са в размер на близо 700 000 лв.. Д елото беше формирано по обвинителен акт на Софийска градска прокуратура, с който с изключение на пловдивския градоначалник на съда бяха предадени като обвинени и един от заместниците на Тотев - Димитър Кацарски , както и районният кмет на „ Западен “ Димитър Колев . Срещу всеки един от тримата са повдигнати обвинявания за закононарушение по работа.
 
Тотев: Кацарски остава на поста си

Окръжният съд в Пловдив е приел, че в хода на досъдебното произвеждане са позволени с ъществени нарушавания на процесуалните прави ла, довели до ограничение на правото на отбрана на обвинените и бранителите им . Освен това, магистратите са установили несъгласия в обвинителния акт. 
 
Съдът върна Тотев на кметския пост, градоначалникът: Съвестта ми е чиста

В случай, че от Прокуратурата решат да упражнят още веднъж пълномощието си да издигнат обвиняване, от там би трябвало да отстранят установените нарушавания, се показва още в решението на магистратите. Ако се твърди, че закононарушението е осъществено в съучастничество, то следва да бъде обосновано, допълват още от съда.

Разпореждането на магистратите предстои на митинг и обжалване пред Пловдивския апелативен съд в 7-дневен период от съобщаването му на страните.                                                                                    
  По тематиката Прокуратурата изиска отстраняването на кмета Иван Тотев от служба 3:1 в поддръжка за Иван Тотев в Общински съвет Кметът на Пловдив Иван Тотев апелира отстраняването си Съдът върна Тотев на кметския пост, градоначалникът: Съвестта ми е чиста Кметът на Пловдив Иван Тотев отива на съд
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР