Прекрасно знаем, че всички държави от Западните Балкани не са

...
Прекрасно знаем, че всички държави от Западните Балкани не са
Коментари Харесай

Борисов: С европейската перспектива на Западните Балкани ще избегнем войните и ще задържим хората

Прекрасно знаем, че всички страни от Западните Балкани не са подготвени и имат още дълъг път. Европейската им вероятност ще направи по този начин, че да избегнем риска от войни, да задържим хората на Балканите. Това сподели министър председателят Бойко Борисов на Пленарната среща на Конференцията на комисиите по европейски въпроси на парламентите на Европейски Съюз.

Десетилетия сме воювали между тях в разнообразни войни и съюзи. Стотици хиляди са починали. Най-близката война беше тази в Косово, отново на Балканит. Хиляди в всеобщи гробове, опустошения и милиарди от всички нас за възобновяване. Мостът в Мостар беше възобновен преди месец. С Македония взехме решение да дадем образец. Успяхме да подпишем Договора за другарство. Много се веселя, че в София Ципрас и Заев оповестиха, че ще намерят решения за името на Македония, тъй че да не се постанова Гърция да я стопира, уточни той.

Горд съм, че успяхме Тачи и Вучич да си подадат ръце в София. Нещо, което не желаеха да създадат в Скопие. Положихме много старания и мисля, че има значителен прогрес и оптимизъм, сподели още министър председателят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР