Прекрасно представяне на младите надежди на България на световното похудожествена

...
Прекрасно представяне на младите надежди на България на световното похудожествена
Коментари Харесай

Още гордост: Боряна Калейн със сребърен медал за България на бухалки

Прекрасно показване на младите очаквания на България на международното похудожествена гимнастика във Валенсия.

Златната Боряна Калейн донесе първия сребърен орден за страната ни на финала с бухалки с резултат 33.550 след подадена констатация.

Златото отиде при Дария Вартоломеев от Германия, а Стилияна Николова приключи шеста.

Боряна Калейн и Стилияна Николова се класираха за още три финала на обособените уреди на 40-о международно състезание по художествена гимнастика в испанския град Валенсия. Освен това двете грации се класират за финала на самостоятелния многобой в събота, а Калейн завоюва втора самостоятелна квота за олимпийските игри в Париж 2024.

Шампионатът във Валенсия е и олимпийска подготовка за Париж 2024, а квоти получават първите 14 гимнастички от квалификациите за многобоя и петте най-хубави ансамбъла без България, Испания и Израел, които имат от София 2022.

В петък, 25 август, шампионата ще продължи с квалификации/финал на многобоя при ансамблите, след което ще бъдат наградени и призьорите в отборната конкуренция. Българският отбор е във втория поток, които стартира в 19.00 часа българско време. В тази група са още отборите на Италия, Азербайджан, Израел, Украйна и други.
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР