Прекрасно е да сме заедно, но понякога неминуемо градусът на

...
Прекрасно е да сме заедно, но понякога неминуемо градусът на
Коментари Харесай

Празниците идват. Как да си спестим семейните скандали

Прекрасно е да сме дружно, само че от време на време неизбежно градусът на нервността се подвига и стартират кавги от нищото.

Как да избегнем фамилни спорове по Коледа

Лошото обмисляне, съчетано с неналичието на единодушие за това къде и по какъв начин ще бъде фамилното събиране, може да бъде искрата, която възпламенява фитила. Следователно постигането на съглашение по отношение на подготовката (място, ястия за подготвяне и т.н.) може да изиграе основна роля за отбягване на фамилни спорове.

Поддържайте тематиките на диалога неутрални

В някои фамилии има избрани тематики, които постоянно провокират несъгласия. Например политика или други обществени въпроси. Следователно е рационално да ги избягвате.

Най-добре е да се придържате към диалози за персонални прекарвания. Може да разкажете на фамилията си за последната си почивка, занимания или нещо занимателно, което се е случило на работа, с цел да отпуснете атмосферата.

Контролирайте потреблението на алкохол

Група австралийски психолози от фондация Jean Hailes откри висок % на отчаяние от упованията, които Коледа генерира. Поради тази причина те оферират смяна в навиците, с цел да се избегне напрежението.

" Когато хората пият прекалено много, това може да разхлаби рестриктивните мерки върху казаното и хората да станат прекомерно директни “, твърди професор Джейн Фишър.

Липсата на въздържаност заради алкохол значи, че имате по-малко надзор върху това, което вършиме или казвате. Всъщност вие преставате да имате " филтри “ върху държанието си. С други думи, по-вероятно е да се увлечете в изрече, без да мислите за следствията от дейностите си.

Контролираната консумация на алкохол може да попречи на тези спящи неразрешени спорове да излязат нескрито.

Сърдечност и почитание: запазете успокоение

В случай на напрегната обстановка е значимо да останете спокойни и да запомните, че главната цел на фамилното събиране е да прекарате прелестно и хармонично. Това значи да не се увличате от миг на яд или да се ядосвате за избрани държания или мнения от членове на фамилията.

За да извършите това, пробвайте да поемете надълбоко въздух. Спрете и помислете за всички аргументи, заради които желаете да прекарате добре със фамилията си. Това може да ви помогне да контролирате гнева, който някои обстановки от време на време генерират във вас.

Трябва да проявявате искреност и почитание, когато поддържате връзка, с цел да избегнете фамилни разногласия. Все още може да почитате вярванията и мненията на другите, даже и да не ги споделяте.

Не забравяйте, че всеки има своя позиция. Затова би трябвало да почитате близките, да се вслушвате в техните гледни точки и да се отнасяте с почитание, даже в случай че от време на време е малко мъчно, написа " 24 часа ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР