Прекрасни новини от Корея – Хьон Чунг е пред завръщане

...
Прекрасни новини от Корея – Хьон Чунг е пред завръщане
Коментари Харесай

Забравихте ли го? Хьон Чунг пред завръщане 2 години по-късно


Прекрасни вести от Корея – Хьон Чунг е пред завръщане на корта. Кореецът, който бе за последно на корта в формален мач преди две години, възнамерява присъединяване на двойки на АТР 250 шампионата в Сеул, който ще се организира сред 26 септември и 2 октомври.

Чунг, за който в последните две години информациите бяха извънредно малко, ще играе с уайлд кард в тандем с актуалната първа ракета на Корея Сону Куон.

Към момента физическото му положение към момента не е задоволително, с цел да се включи на сингъл, само че и това следва напълно скоро. Планът е първото му присъединяване самичък на корта да бъде на Чалънджъра в Бусан от 14 октомври.

За последно видяхме Чунг през септември 2020 по време на Ролан Гарос, когато той загуби във втория кръг на квалификациите.

През януари 2021-а някогашният №19 в света претърпя интервенция на гърба, след което се подложи на продължителна рехабилитация. Едва на 10 август Чунг даде сигнал, че е възобновил тренировки на корта като разгласява фотография с мазоли на ръката си и грип на ракета, по който има кръв.

Последната му обява пък е от преди няколко часа и в нея той показва, че тренира в спортния център към националния университет на Корея.

През 2017-а Чунг се трансформира в първия първенец от Финалите на идващото потомство в шампионат, в който тогава присъединяване взеха тенисисти като Даниил Медведев, Андрей Рубльов, Денис Шаповалов и Борна Чорич. Впоследствие на Australian Open 2018 той се трансформира в първия кореец с полуфинал на шампионат от Големия шлем като победи Александър Зверев и Новак Джокович преди да се откаже в мача с Роджър Федерер поради рани на крайници.

За страдание през 2019-а проблемите с гърба започнаха да играят роля и той бе на корта все по-рядко.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР