Прекрасен спектакъл изнесоха децата от 4 А“ група в ДГ

...
Прекрасен спектакъл изнесоха децата от 4 А“ група в ДГ
Коментари Харесай

В ДГ Бреза представиха обичая „българска сватба“

Прекрасен театър изнесоха децата от 4 „ А “ група в ДГ „ Бреза “ в регион „ Северен “. Той бе отдаден на хубавите мартенски празници-Първа пролет и Благовещение.

Малчуганите възпроизведоха обичая „ българска женитба “. Показаха традициите от вземането на булката до венчавката и подписването.Всички деца бяха облечени в национален, битов жанр.Педагозите усърдно бяха подготвили репликите в рими.А родителите изгледаха спектакъла с интерес и усмивки на лицата.

Децата показаха песните „ На площада измежду село, залюляло се хоро “, „ Боряно, Борянке “ и танца „ Бащи и дъщери “.Танцът бе доста трогателен, защото татковците излязоха на сцената и с огромно предпочитание се включиха в него.Последва майсторско осъществяване на гайда от учителя по музика Драгомир Варимезов.

„ Пожелавам свежестта и пъстротата на пролетта да бъдат постоянно в душите Ви.Нека дните Ви са изпълнени с прелестни споделени мигове, слънце, усмивки и сбъднати стремежи “, обърна се към посетители и родители шефът на ДГ „ Бреза “ Нели Димитрова.

„ Поздравявам малчуганите за отлично изнесения театър, с който ни демонстрираха всички ритуали към провеждането на една същинска българска женитба.Адмирации за преподавателите и шефа на ДГ „ Бреза “ за това, че срещат децата с националните обичаи и ги учат в съблюдаване на обичаите и предпазване на българския дух “, сподели кметът на регион „ Северен “ Стоян Алексиев, който беше посетител на тържеството.

На събитието участва и секретарят на регион „ Северен “ Стайко Танев.И двамата получиха дарове от шефа Нели Димитрова-красиви пластики с пролетни претекстове.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР