Прекосяването на София вече струва минимум 20 лева на клиентите

...
Прекосяването на София вече струва минимум 20 лева на клиентите
Коментари Харесай

Поне 20 лв. за прекосяване на София с такси

Прекосяването на София към този момент коства най-малко 20 лв. на клиентите на таксиметровите компании, написа " Телеграф ". Поне толкоз ще би трябвало да се бръкнат те за маршрута от " Манастирски ливади " до " Младост ", който е към 13 километра.

Досега това разстояние излизаше към 13, най-вече 15 лв. според от това дали се пътува в час пик и има доста тапи.

Повишението от към 5 лв. е в резултат на новите цени на такситата в София. Много жълти коли към този момент возят на по-високите цени. Най-масовите таксита към този момент начисляват по 1,05 лв. за километър денем при 77 ст. до момента. Нощната цена пък е вдигната на 1,21 лв. за километър. Първоначалната такса е нараснала от 1,54 лв. на 2,10 лв. денем. Минутата престой е скочила от 19 ст. на 29 ст.

Минималните и оптималните цени на таксиметровите услуги бяха нараснали с решение на Столичния общински съвет в края на ноември. Причините за повишаването са насъбраната инфлация и двойно нарасналата цена на метана. Таксиметрови водачи се оплакват, че при приблизително 100 лв., припечелени за ден, за тях остават единствено 20, откакто си платят всички налози, такси и горивото. Затова и доста водачи на жълти коли са се отдръпнали краткотрайно от практикуване на този поминък.

Очаква се до Нова година всички таксита да са съумели да пренастроят апаратите си на новите цени. Към момента това са сторили почти половината от тях.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР