Прекомерното изпотяване или хиперхидроза, както е медицинският термин, е сериозен

...
Прекомерното изпотяване или хиперхидроза, както е медицинският термин, е сериозен
Коментари Харесай

Как да се избавим от обилното изпотяване?

Прекомерното изпотяване или хиперхидроза, както е медицинският термин, е сериозен проблем със обществена значителност.

Има ли избавление от влажните длани, ходила и подмишници? За "Пулс " по споделя един от водещите експерти в дерматологията - доктор Лидия Ванеска.

Според нея болестта може да докара до затруднения, в случай че не се подхващат ограничения. "В това положение потните жлези работят 3,4 пъти над естественото. В избрани сектори потенето води до положение, което с изключение на психически пречи, е допустимо да има и последици, които би трябвало да се лекуват в точния момент ", изясни тя. И добави, че ролята на потните жлези е да понижава телесната температура.

"Някои са родени генетично със свръхпотене, само че при други се появява в тийнеджърството и остава. Усложненията могат да имат инфекции, еритема, психични, поради нарушеното качество на живот. Мъжете и дамите еднообразно страдат от потене. Става дума за по-чувствителни и прочувствени хора ", разрки доктор Ванеска.

Сред методите да се оправим е ботулинов токсин. "Слагат се самостоятелни дози, те тушират казуса. Терапията трае към една година. Към края на годината изпотяването стартира още веднъж, тогава предстои на втора процедура. След нея изпотяването се понижава трайно - до 40% ", уточни тя. И посочи, че алуминиевите соли също постоянно се употребяват, само че не са по този начин ефикасни.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР