Прекомерният прием на течности може да доведе до отравяне с

...
Прекомерният прием на течности може да доведе до отравяне с
Коментари Харесай

Отравяне с вода: Шведски експерти развенчават мита за ползата от пиенето на много вода

Прекомерният банкет на течности може да докара до отравяне с вода, колкото и необичайно да ви звучи. Това извънредно положение поражда, когато човек е пил толкоз доста вода, че бъбреците не съумяват да я преработят. Специалисти, представени от шведското издание Expressen, предизвестяват за сходна заплаха.

Според заключенията на въпросните специалисти, при отравяне с вода в клетките ни се натрупва течност, което неизбежно води до тяхното увеличение. В този случай заплахата се крие във обстоятелството, че в организма се нарушават виталните функционалности - кръвообращението и дишането. Не са изключени обаче нормалните признаци - гадене, главоболие, разпръскване и замаяност. В допълнение, гърчовете и припадъкът са изключително чести, а в някои случаи се стига и до съдбовен край.
 Пречистване на водата вкъщи Пречистване на водата вкъщи
У дома можете да пречиствате водата, като употребявате домашен филтри, заледяване, утаяване, шупване, както и композиция от всички тез...

Според откривателя от катедрата по физиология и фармакология на института " Каролинска " Матс Рундгрен, професионалните спортисти постоянно страдат от сходно отравяне с вода. Също по този начин пациентите, които са диагностицирани с диабет или биполярно разстройство, се сблъскват с този проблем.

„ Но като цяло възрастните в този смисъл имат много високо равнище на приемливост, можем да пием прекомерно доста или доста малко вода, от здравна позиция, нищо изключително рисковано “, изясни Матс Рундгрен. Не е тъкмо по този начин с дребните деца.

Изследователят също по този начин прибавя, че няма наложителен всекидневен банкет на вода. Тъй като този стандарт е повлиян от доста фактори - метод на живот, хранителна просвета, възраст и така нататък Средно обаче би трябвало да пиете най-малко 1,5 литра течност дневно, защото останалите половин литър се одобряват с храната.

Мнозина учени поучават да пиете вода, когато и колкото сте жадни. Те споделят мнението, че човешкият организъм самичък демонстрира по кое време има потребност от вода. Практиката демонстрира, обаче, че има и хора, които по през целия ден не се сещат за вода, защото не изпитват жадност и в един миг се оказват прекомерно обезводнени, изключително в жегите, когато неналичието на вода се съчетава и с изобилното изпотяване.
 6 невероятни изгоди от пиенето на вода с джинджифил на гладно 6 невероятни изгоди от пиенето на вода с джинджифил на гладно
Не е загадка, че закуската е най-важното хранене за деня. Но какво е най-добре да консумирате първо? Предлагаме ви превъзходен вид! Водат...

Разбира се, наливането принудително с вода също не е добра концепция. Не всеки организъм е благоразположен да приема огромни количества течности, както към този момент споменахме нагоре. Умереността е най-хубавият ход в горещите интервали през лятото, с цел да не се стига до незабавни случаи.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР