Прекомерната консумация на алкохол традиционно носи след себе си неприятни

...
Прекомерната консумация на алкохол традиционно носи след себе си неприятни
Коментари Харесай

Ето така лекуват „пиянския глад“ по света

Прекомерната консумация на алкохол обичайно носи след себе си неприятни чувства като главоболие, дискомфорт в стомаха, замаяност. А положителните купони приключват и с известния „ разгулен апетит “.

Една от тактиките, да се избегнат досадните и мъчителни „ странични резултати “ от алкохолната забава, е изборът на ястията на идващия ден след пиянството. Какво ядат, с цел да се оправят с махмурлука хората по света?

Проучване демонстрира, че най-често след алкохолен запой американците ядат пица. В Канада натъртват на пържените картофи, а в Мексико ядат обичайния такос с месо, който е част от кухнята на цяла Латинска Америка. В Бразилия залагат на акараже - ядене, приготвено от обелен черноок фасул, завършен на топка и изпържен в палмово масло.
Експерти изследваха разнообразни типове и супи и откриха нещо много любопитно
След тежка пиянска вечер ирландците обичат да имат на масата смачкани сварени картофи, разбъркани с нарязан остарял и свеж лук и залети с разтопено масло. Италианците сядат със запечени хлебчета с месо, пържен лук и рукола. Германците залагат на наденички с кетчуп и пържени картофи с майонеза, поръсени наложително с къри.

В Турция най-популярната „ drunk food “ е дюнерът. В Иран всекидневно се подготвя персийска пица, за която е особено, че не се употребява никакъв сос за тестото.
Японците след запой си поръчват чорба „ Рамен “, кръстена на специфичния тип фиде. Тя е със зеленчуци, разнообразни подправки и сурово яйце. В Китай залагат на шишчетата с месо.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР