Преклонението си пред подвига на Васил Левски изразиха стотици старозагорци

...
Преклонението си пред подвига на Васил Левски изразиха стотици старозагорци
Коментари Харесай

Стара Загора отдаде почит пред Апостола на свободата

Преклонението си пред подвига на Васил Левски показаха стотици старозагорци пред паметника на Апостола в града. На общоградския обред във връзка 146 години от гибелта му старозагорски свещеници отслужиха заупокойна молитва.

Деца от Средно учебно заведение (СУ) “Васил Левски” изнесоха лиричен рецитал за живота и делото на патрон си.
„ Всеки народ има своите герои, в паметта на българската история са записани доста именити имена, само че едно от тях изпъква блестящо - името на Васил Левски. Нужен ни е през днешния ден във времето на нравствен апетит, нужен ни е образецът на Апостола, имаме потребност от такава мярка за истината, за подвига, за всеотдайността”, сподели в словото си заместник-кметът Иванка Сотирова.
Венци и цветя пред паметника на Левски бяха поднесени от жбщина Стара Загора, Втора механизирана бригада, общинския съвет, регионалния шеф, Старозагорската митрополия, Студентския съвет на Тракийския университет, Националното сдружение „ Традиция “, деца от детски градини и учебни заведения, представители на патриотични, публични и политически организации, доста жители.
Да почетат годишнината от гибелта на Дякона на ритуала бяха пристигнали заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов, депутатите Радостин Димитров и Георги Гьоков, регионалният шеф Гергана Микова и заместниците й, заместник-кметовете на община Стара Загора Иванка Сотирова, Красимира Чахова, Йордан Николов и Янчо Калоянов, заместник-командирът на Втора механизирана бригада, общински съветници и представители на политически партии.
Пред паметната плоча на Васил Левски на постройката на едноименното приблизително учебно заведение в Стара Загора беше отрупано с цветя, ученицине от 2 в клас пяха песни в символ на поклонение пред подвига на Дякона.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР