Прекланяме се пред делото на всички, които ни завещаха стремеж

...
Прекланяме се пред делото на всички, които ни завещаха стремеж
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Само образованието гарантира успешна реализация

Прекланяме се пред делото на всички, които ни завещаха блян към познание, бодрост и национално самочувствие. Това се споделя в одобрение на министърът на образованието и науката Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009 във връзка Деня на националните будители, оповестиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

,,Уважаеми учители, академични преподаватели, културни дейци, книжовници и просветители, през днешния ден е Денят на националните будители! Ден, в който показваме своята признателност и респект към основателите и пазителите на българската нематериалност, език и просвета. Прекланяме се пред делото на всички, които ни завещаха блян към познание, бодрост и национално самочувствие'', уточни министърът.

Днес е и денят, в който се прекланяме пред актуалните будители, тъй като повече от всеки път имаме потребност от духовна опора. Учителите, преподавателите, учените и откривателите, създателите – Вие сте нашите модерни будители! Вие сте хората, които предавате освен познание, само че и създавате бъдещето на страната ни. Векове наред светлината на знанието озарява пътя да вървим напред и да опазим като народ своя език, жанр и Родина. Едновременно със знанието вие съхранявате живо патриотичното възприятие и възпитавате идващите генерации да се стремят към триумфи, да бъдат положителни хора, да станат идващите будители, съобщи Вълчев.

,,Благодаря на всички, че в сложната 2020 година вие показахте и продължавате да показвате безрезервност и професионализъм във време на пандемия! Вие потвърждавате, че обществото може да разчита на Вас, а на своите възпитаници давате заслужен образец за подражателство. Убеден съм, че цялото ни общество, и най-много ние родителите, изпитваме възприятие на признателност и благодарност за всички старания, които полагате в грижата за образованието и възпитанието на нашите деца'', уточни той.

Живеем във време, когато сме изправени на прага на динамични промени и непредвидимо бъдеще. Ние не знаем сигурно какви ще са специалностите на бъдещето, само че сме уверени, че единствено образованието подсигурява на идващите генерации сполучлива реализация, разцвет и благоприятни условия за справяне с провокациите. Пожелавам на всички учители, преподаватели, учени, създатели, радетели за култура и просвета здраве и триумфи! Честит празник на всички модерни будители!, добави министърът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР