Преките китайски инвестиции в Съединените щати са намалели с 83

...
Преките китайски инвестиции в Съединените щати са намалели с 83
Коментари Харесай

Срив на китайските инвестици в САЩ през 2018, паднали с 83%

Преките китайски вложения в Съединените щати са намалели с 83 % предходната година, тласнати надолу от възходящата липса на доверие сред двете огромни стопански системи, съобщи Асошиейтед прес.

Американската консултантска компания Rhodium Group заяви, че Китай е понижил с 5 милиарда $ директните си вложения в Съединени американски щати предходната година по отношение на 29 милиарда $ през 2017 година и рекордните 46 милиарда $ през 2016 година.

Преките вложения включват действия като основаване на индустриални предприятия да вземем за пример, а не финансови вложения като пазаруване на акции.

Показателят е понижен частично тъй като Пекин се е стремял да обуздае надълбоко задлъжнели вложители, а въпреки това заради засилените инспекции на китайските вложения от страна на американските регулатори.

Според Родиъм Китай е отменил покупко-продажби за 2,5 милиарда $ предходната година, тъй като те не са били утвърдени от Комисията за задгранични вложения в Съединени американски щати, проверяваща дали задграничните вложения са съвместими с националната сигурност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР