Преките чуждестранни инвестиции (ПЧИ) от САЩ надхвърлят 5,5 милиарда лева

...
Преките чуждестранни инвестиции (ПЧИ) от САЩ надхвърлят 5,5 милиарда лева
Коментари Харесай

Американските инвестиции у нас надхвърлят 5,5 млрд. лв.

Преките задгранични вложения (ПЧИ) от Съединени американски щати надвишават 5,5 милиарда лв. към края на 2021 година, а тези от Канада са повече от 1 млрд. лв. Това демонстрират данните са от показания през днешния ден втори отчет " Икономическото партньорство сред България и Съединени американски щати: вложения, работни места и търговия (1990 – 2022) " на Американската комерсиална камара в България (АТКБ), направен от Института за пазарна стопанска система (ИПИ). 

Оповестеният през днешния ден размер на общите американски вложения в България съставлява растеж по отношение на последно следените данни към 2016 година. Броят на фирмите се усилва с 31 %, а на заетите в тях - с 43 на 100. Приходите на сдруженията с преобладаващо американско присъединяване в капитала (включително и като краен притежател на инвестицията – бел. авт.) порастват с повече от 43 %, а ПЧИ се усилват с повече от 23 % или с над 1 милиард лв., оповестява Българска телеграфна агенция. 

Балансовата стойност на дълготрайните материални активи на американските компании в България надвишават 4,1 милиарда лв. към края на 2021 година, като единствено за тази година са направени разноски за близо 280 милиона лв. за придобиване на нови активи. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР