Прекъсването на руските зависимости ще струва нещо, но си струва.

...
Прекъсването на руските зависимости ще струва нещо, но си струва.
Коментари Харесай

Левон Хампарцумян с коментар за руския газ и трябва ли да има таван на цените у нас

Прекъсването на съветските зависимости ще коства нещо, само че си коства. Европа е най-големият пазар за съветски газ. След време Газпром ще пристигна да договаря да пуснем малко и от техния газ по нашите тръби. Дългата игра не е чак толкоз еднопосочна и преференциална, тъй като дистанцията до Китай е 5000 км през Сибир, а за Индия тръбите би трябвало да бъдат прекарани през Хималаите. Това съобщи банкерът Левон Хампарцумян в ефира на Нова телевизия.

По думите му от икономическа позиция България би трябвало да продава муниции непосредствено на Украйна вместо маржовете да отиват в медиатори, а не непосредствено в България.

Според юрист Николай Хаджигенов единствената функционалност у нас, която се прави от министъра на стопанската система е да бори спекулата.

Острата фаза на тази война ще свърши и тогава ще има едно разделяне сред съветския свят и останалите. Тогава дългата игра ще е къде да се нареждат всякакви стратегически производства и къде ще се живее по-добре, сподели Хампарцумян.

Целият свят ни гледа като в никакъв случай. Правителството би трябвало да почне да дава политически знаци като изгонването на Митрофанова. Започнат ли с тях, то стопанската система и парите ще дойдат. Политиката е това, че би трябвало да се взимат съответни решения, които са непопулярни. в случай че някой желае кариера - да не става политик, а да върви да работи в корпорация или да е юрист, сподели Хаджигенов.

Помощта би трябвало да е фокусирана и лимитирана във времето. Трябва да се оказва помощ за оцеляването и след това да се разчита на адаптивността и творчеството, а не да се поставят тавани и декрети на пазара, сподели още банкерът във връзка вдигащите се цени на съществени артикули и услуги.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР