Прекъсването на градския транспорт ще е за неопределено време. Не

...
Прекъсването на градския транспорт ще е за неопределено време. Не
Коментари Харесай

Градският транспорт в Сърбия спира работа заради коронавируса

 Прекъсването на градския превоз ще е за неопределен срок. Не се не разрешават единствено таксиметровите услуги и " личният транспорт " (пътуване с персонални автомобили). Който не може да работи от вкъщи си, а би трябвало да участва, ще има опция да му бъде проведен транспорт от управляващите, съобщава в. " Данас ".

Сърбия вкара полицейски час от 20 до 5 ч. сутринта, в страната действа извънредно състояние. Забраната обаче няма да бъде в действие в неделя за хората на възраст над 65 година, откакто преди дни за тях стана невъзможно да напущат домовете си. Сега те ще могат да го вършат сред 3 и 8 ч., с цел да си набират хранителни артикули или медикаменти и да отидат на доктор. Властите предлагат и информация кои аптеки работят в неделя.

Президентът Александър Вучич обаче заяви доскоро, че е предложил на кабинета полицейският час да стартира от 17 ч., а не от 20 ч., защото " е явно, че не можем да бъдем задоволително дисциплинирани ".

Това става макар уверенията на управляващите, че строгите ограничения - затварянето на граници и търговски обекти и включването на армията в взаимни патрули с полицията, а и изключителното състояние - дават резултат в преодоляване на болестта. Сръбските случаи към този момент са 171 (поне 22 днес), един е умрял, двама - излекувани.

Президентът помоли категорично жителите да останат вкъщи и съобщи, че в случай че не извършват това и има доста хора по улиците, полицейският час може да стартира не от 17, а от 13 ч.

Той сподели и че в страната са влезнали над 317 хиляди сръбски жители от 5 март насам, като няки са пристигнали след карантина, други са знаели, че са инфектирани. Предстои да се види по какъв начин това би се отразило на общия брой случаи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР