Прекъсването на електрозахранването за около 13 часа доведе до сериозни

...
Прекъсването на електрозахранването за около 13 часа доведе до сериозни
Коментари Харесай

Бедствено положение в Каракас, няма ток, вода, телефони и метро не работят

Прекъсването на електрозахранването за към 13 часа докара до съществени проблеми с водоснабдяването и телефонните връзки в столицата на Венецуела Каракас, заяви ТАСС.

Част от полетите от основното летище на Венецуела са анулирани след спиране на електрозахранването. Столицата на Венецуела постоянно изпитва спирания на електрозахранването, тъй че множеството публични здания имат лични източници на сила, които обезпечават главно осветяване и водоснабдяване. Основната част от жилищния бранш обаче няма аварийни източници на електрическа енергия. Днес от жителите на разнообразни региони на Каракас започнаха да излизат по улиците и да показват недоволството си от обстановката, тъй като и доста от жилищата нямат вода. Някои от тях излязоха на улицата с тенджери и с лъжици, с цел да привлекат внимание.

Правителството на Венецуела разгласи в петък един почивен ден и анулира образователните занятия в учебните заведения заради изключването на електрозахранването. Това се оповестява от телевизионния канал Telesur по отношение на изказването на вицепрезидента на Венецуела Делси Родригес.

"Вицепрезидентът Далси Родригес разгласи, че тази мярка ще бъде в действие единствено в петък, с цел да спомогне за възобновяване на енергийната система, която е била "атакувана от десни екстремисти, окуражени от империалистическите политици ", заяви телевизионният канал.

В четвъртък Каракас и 20 от 23-те щати на Венецуела останаха без електрозахранване. Според Националната електрическа компания повода за случая е саботирането на водноелектрическата централа Симон Боливар в щата Боливар, който е най-големият в страната. Президентът Николас Мадуро упрекна "американския империализъм " за случилото се.

От четвъртък вечер метрото не работи. Клетъчната връзка също не действа добре заради обстоятелството, че вследствие на спиране на електрозахранването доста от кулите за предаване на сигнали стопираха да работят. Много хора в последните часове не могат да се свържат по телефона, качеството на интернет се е влошило внезапно, доста национални уеб сайтове не се отварят. Някои локални телевизионни канали също не работят, макар че държавната телевизия на Венецуела продължава да излъчва.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР