Недостиг на лекарства за ADHD поради „прекомерно увеличаване на търсенето“

...
Прекъсването на доставките е причинено от комбинация от производствени проблеми
Коментари Харесай

Прекъсването на доставките е причинено от „комбинация от производствени проблеми и повишено глобално търсене“.

„Други продукти за ADHD остават налични но не може да отговори на прекомерното увеличение на търсенето“, се казва в предупреждението.

Очаква се проблемите да бъдат разрешени между октомври и края на годината.

Торън Говинд, фармацевт и здравеопазване експерт, каза, че трябва да има промяна в закона, за да се позволи на аптеките да дават различни дози, за да достигнат количеството, предписано на пациента.

В момента, поради контролирания характер на лекарството, ако някой има нужда за попълване на рецепта от 20 mg, но са останали само таблетки от 10 mg, те не могат да бъдат раздадени – което означава, че пациентът ще трябва да опита другаде или рискува да остане без.

„Нуждаем се от фармацевтите, които да бъдат упълномощени да предписват количества които добавят това, от което се нуждае пациентът“, каза тя пред Sky News.

„Искам да мога да осигуря две 10 mg, ако не ми останат никакви 20 mg.“

Вместо това , в момента тя ще трябва да каже на някого „да отиде в друга аптека или да се върне при техния предписал лекар, за да получи алтернатива“.

Август: страдащите от ADHD се „самолекуват“

На лекарите е казано да спрат предписване

На лекарите е казано да не дават на нови пациенти рецепта за нито едно от засегнатите лекарства, докато недостигът не бъде разрешен.

Здравните специалисти също са помолени да проверяват пациентите в момента приемат лекарството и установете какво количество им остава.

Като предупреждаваме срещу внезапното оттегляне на каквото и да е поведенческо лекарство, хората могат да изпитат „тежка депресия и умора“, каза г-жа Говинд.

Прочетете още:
Страдащите от ADHD се самолекуват с канабис
Пациент е принуден да финансира диагнозата ADHD чрез кредитна карта
Милиони погрешно вярват, че са алергични към пеницилин - това са симптомите

Тъй като лекарствата за ADHD са контролирани лекарства, рецептите са валидни само за 28 дни, което може да причини допълнителни проблеми, добави тя.

Ако аптеката не е в състояние да изпълни рецепта навреме, пациентът ще трябва да се върне при своя лекар.

Какво да направите, ако се мъчите да намерите своето лекарство

Може да се наложи да обиколите няколко аптеки, за да се опитате да намерите някой, който има наличност от вашите лекарства, каза г-жа Говинд.

„Различните аптеки получават лекарства от различни доставчици“, каза тя. „Така че някои използват по-широк набор от доставчици.“

Тя продължи: „Следващото нещо е, че ще трябва да се върнете при лекаря, който ви предписва, и да потърсите алтернатива.

„Възможно е вашият аптечен екип да успее да ви посъветва какво има на склад, но понякога имаме сценарий, при който ви съветваме какво има на склад и докато получат рецепта, се връщаме отново , нямаме това на склад.

„Така че мисля, че в крайна сметка предписващият лекар ще трябва да предостави алтернативна опция.“

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР