Прекарването на повече време на открито през лятото може да

...
Прекарването на повече време на открито през лятото може да
Коментари Харесай

Внимание! Жегата удря яко по здравето ни

Прекарването на повече време навън през лятото може да докара до по-висок риск от " летни болести ", в това число топлинен удар, инфекции, ухапвания от инсекти и хранителни отравяния, предизвести бележит доктор

В изявление доктор Серпил Кълънч от болница Байъндър в Анкара за Анадолската организация, показа че продължителното излагане на слънце и среда с високи температури предизвиква топлинен удар, при който тялото не съумява да балансира температурата си посредством изпотяване.

Топлинният удар идва с разнообразни признаци като изпотена студена кожа, отмалялост, жадност, мускулни крампи, главоболие, световъртеж, гадене и повръщане.

С повишението на температурите кожата ще стане гореща и суха, телесната температура ще се увеличи, дишането и пулсът ще се ускорят, съпроводени от поведенчески разстройства и психическа мъгла.

Кълънч също по този начин предизвести за хранително отравяне вследствие на незадоволителна отбрана на храната от топлота, което може да аргументи признаци като гадене, повръщане, болки в стомаха и диария.

Тя сподели, че в случай че сте в среда, в която поддръжката на климатиците не е извършена вярно, може да докара до атипични инфекции с висока температура.

" Освен това прекарването на време навън през лятото, на пикник, зелени площи води до увеличение на честотата на заболяванията, излъчени от инсекти ", сподели Кълънч. " Ухапванията от комари са доста рискови в региони, където е постоянно срещана малария или други заболявания излъчени от инсекти.

Ужилванията от пчели могат да причинят алергични реакции, хората би трябвало да внимават с това. Ухапванията от кърлежи предизвикват хеморагична тресчица от Кримско-Конго. Често те водят до гибел. За това не би трябвало да се пробвате да ги изваждате сами от тялото си. ", сподели тя.

" Не би трябвало да сте на открито, когато жегата е мощна. Носете очила и шапка, когато излизате ", с цел да се предпазите от болести, свързани с топлината, сподели тя. " Трябва да се употребяват слънцезащитни артикули с подобаващи фактори. Трябва да се избират тънки и светли облекла и да се употребяват доста течности. "

" Храната би трябвало да се съхранява при избрана температура в хладилника и да се употребява незабавно след готвене. Плодовете би трябвало да се белят преди ястие, даже в случай че са измити ", сподели Кълънч.

Обръщайки внимание на смисъла на хигиената, докторката сподели: " Определено би трябвало да си вземете душ преди и след плуването в басейна. През летните месеци режимите на хранене, пиянство и сън не би трябвало да се трансформират заради късния залез. Спортът би трябвало да се прави в хладна среда и би трябвало да се заобикалят тежки извършения. "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР