Прекарала по-голяма част от живота си под прожекторите като модел

...
Прекарала по-голяма част от живота си под прожекторите като модел
Коментари Харесай

Рейчъл Хънтър - духовният път на един супермодел

Прекарала по-голяма част от живота си под прожекторите като модел на суперниво, 52-годишната Рейчъл Хънтър е приела съхраняването на естествената хубост и здравословния метод на живот за своя задача, която интензивно поддържаше посредством лично телевизионно реалити шоу „ Обиколката на хубостта с Рейчъл Хънтър “ (Rachel Hunter’s Tour of Beauty).Поредицата започва през 2015 година, просъществува три сезона и я води в 23 страни. Рейчъл обикаляше света в търсене на тайните за хубост на дамите в другите му кътчета – тя ни сподели през личните си очи и персоналния си опит азиатските трендове, европейските обичаи, американския блян и доста други особености. Днес новозеландката е преподавател по йога и медитация със лична онлайн платформа. През 2019-а излезе книгата й Rachel Hunter’s Tour of Beauty, основана на първия сезон на хитовото й предаване, предавано в 150 страни.Рейчъл Хънтър е жена, която, наподобява, нито за момент не е изпускала от взор това, което в действителност има значение за нея – връзката с децата й, с природата и духовното й развиване. Първият локдаун поради КОВИД-19 я заварва в ашрама на Садгуру в Индия, до момента в който извършва 19-дневен обет за безмълвие. Това я задържа за цели четири месеца в ашрама, преди да бъде репатрирана в дома си в Лос Анджелис.  Хънтър във всеки един миг се отнася метафизичен към протичащото се: „ Имах шанса да изкарам това време в ашрам, където в действителност се усещах безусловно сигурна и спокойна. През цялото време практикувах йога и медитирах. Това ми оказа помощ да запазя салдото си и да не се поддам на нито една драма. Това беше точното място, където трябваше да бъда. Мислех си: аз съм тук и това се случва “. След като се оказва невероятно да се види с децата си Рене (29) и Лиъм (26), които са в Лондон, тя се завръща в Калифорния и стартира да изпитва първите компликации в акомодацията към новата действителност. По-голямата част от времето на изолираност изкарва най-вече сама: „ Притеснявах се, че ще се отчуждя от околните си “. В този миг преместването на фокуса е това, което й оказва помощ.

Според Рейчъл Хънтър, с цел да съхраним в кондиция менталното си здраве, значимо е да се придържаме към простите неща в всекидневието: ритуали като утринното кафе, разходки, извършване на покупки. Това оказва помощ за стабилизиране на нервната система. Бившата брачна половинка на Род Стюарт от години трансформира персоналния си опит в задача да оказва помощ на другите да минават през житейските трудности и да се развиват.

Ритуали с Рейчъл Наскоро някогашният модел започва плана си Rituals with Rachel Hunter (Ритуали с Рейчъл Хънтър) на своя уебсайт rachelhunter.com. Платформата предлага интензивности като медитация, хатха, информация за чакри, пранаяма, ритуали и джапа (медитативно повтаряне на мантри), познания, които Рейчъл е събирала с години по време на пребиваванията си в Индия. Абонаментът от 10 $ на месец прави уеб страницата наличен за всеки. Веднъж месечно тя провежда Zoom срещи, по време на които дава отговор на въпроси, организира практики и визира разнообразни тематики, свързани с духовното развиване. За онлайн платформата си сама признава, че няма последна цел и не се надява на нищо: „ Който желае да стигне до нея, ще стигне. Аз съм извънредно зле с маркетинга “.

На разположение са и безвъзмездни видеа, в едно от които самата тя води медитацията So Hum (Со Хам – мантра за здраве и изцеление). „ Медитирам от години с тази мантра и към момента ми е мъчно да успокоя мозъка си. Когато той стартира да се лута, се връщам към мантрата. Следвам я. Вдишвам и издишвам със личен темп. Не го последвам наложително, просто чувам мантрата и оставям нещата да се случват отвън мен. Бавно влизам в себе си. “ Хънтър прави тази медитация за към 10 минути два пъти дневно – заран и вечер. Твърди, че това е прелестен метод да подредим системите си, да се свържем още веднъж със себе си, да се пренастроим, да влезем в личен темп и да изградим постоянни основи.
Източник: eva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР