Прекалено слаб, прекалено бавен и прекалено неефективен – такъв е

...
Прекалено слаб, прекалено бавен и прекалено неефективен – такъв е
Коментари Харесай

Еманюел Макрон с програмна реч: ЕС е бавен, слаб и неефективен


Прекалено слаб, прекомерно муден и прекомерно неефикасен – подобен е Европейският съюз съгласно френския президент Еманюел Макрон. В тирада пред парижката Сорбона той показа проектите си за промяна на общността, оповестяват международните организации.

Френският президент се разгласи за " по-проста, по-малко бюрократична Европа " с по-малка Европейска комисия: " Не можем да продължаваме с 30 комисари, като че ли всяка членка наложително би трябвало да има собствен. 15 комисари е по-реалистична цел ".

„ Първата основна задача за Европа е сигурността. В актуалните времена ние живеем в Европа при съществуването на две феномени. Първото е последователното и неизбежно отдръпване на Съединени американски щати, а второто събитие е продължаващото наличие на тероризма, целящ да внесе различия в нашето общество “, съобщи той.

Макрон се разгласи за общи сили за интервенция, общ боен бюджет, обща теория за деяние, европейска разследваща работа, европейска антитерористична прокуратура и обединени служби за гражданска отбрана, даване на леговище и отбрана на границите.

Като посока за развиване на Европейски Съюз той предложи и цифровата гражданска война. Според него би трябвало да има общи старания в области като изкуствения разсъдък. Макрон съобщи, че Европа би трябвало да има личен бюджет " за общи вложения и гарантиране на стабилността при стопански земетресения. Този бюджет може да пристигна единствено дружно със мощно политическо управление, общ министър и парламентарен надзор на ниво Екологичен потенциал ". Една от задачите е и понижаване на младежката безработица.

 

Сред другите оферти на президента е и годен за целия Европейски Съюз налог върху финансовите преводи, какъвто към този момент съществува във Англия и Франция. „ Нека вземем този налог и разтеглим обсега му в останалата част от Европа “, сподели Макрон и добави, че приходите от него ще отидат за помощ за развиване.

" Единственият път към бъдещето е към суверенна, демократична и обединена Европа ", акцентира Макрон.

" Много европейска тирада " беше първият коментар в " Туитър " на сегашния ръководител на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер. Той акцентира, че е значимо дебатите за бъдещето на Европа да се случат в този момент.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

Харесайте ни във FB
``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР