Прекалено много мерки има, те непрекъснато се променят и работодателите

...
Прекалено много мерки има, те непрекъснато се променят и работодателите
Коментари Харесай

Сачева: Ние сме адекватни, работодателите не познават добре мерките

Прекалено доста ограничения има, те непрестанно се трансформират и работодателите не могат да обмислят тези, които се оферират “. Това съобщи по btv общественият министър, представена от БГНЕС.
Според нея комбинацията от разнообразни ограничения, които един шеф може да употребява, биха му дали опция да премине през рецесията.
 Деница Сачева изясни какво предлага страната на родители и бизнес по време на локдауна Деница Сачева изясни какво предлага страната на родители и бизнес по време на локдауна
Това беше едно доста мъчно решение с доста взаимни отстъпки и терзания от страна на всички сътрудници. Със сигурност ще се постараем през сле...
Помолена да разяснява изследване на бизнеса, съгласно което до 90% от бизнеса на процедура не се възползва от ограниченията, Сачева съобщи: „ Можем непрестанно да се замерваме с цифри. Мерките са съответни на обстановката и ресурсите, с които разполагаме “.
Социалният министър не приема и оценката на ръководителя на, че се намираме на ръба на рецесия. „ Мисля, че това са доста мощни думи от страна на Радосвет Радев. Той непрестанно взе участие в изработването на ограниченията. Част от тях към момента не се познават задоволително добре от работодателите “, сподели Сачева.
Мерките не са универсални, само че са съответни на обстановката и на ресурсите, с които разполагаме. Трябва да има симетричност сред цели и запаси. Не можем да си слагаме цели, за които нямаме запаси, с които да ги обезпечим. Част от ограниченията сякаш към момента не се познават задоволително добре от работодателите. Има по-скоро съмнение, че няма да се получат средства, в сравнение с надълбоко знание на това какво действително се предлага. Комбинацията от разнообразни ограничения, които работодателможе да употребява, да кажем 80/20, 80/0, каквато е последната мярка за 24 лева, дружно с заеми, дружно с грантове, които се дават по линия на Министерство на стопанската система, биха могли да дадат опция на един шеф да премине през рецесията. Според мен забележителна част от ограниченията не се познават. За мярката 60/40 още хората не знаят, че доста от дълго време е изменена и не е тази, която действаше от март до май месец “, сподели общественият министър.
По отношение на започващата идната седмица мярката 24 лв. дневно, общественият министър заяви, че по нея са кандидатствали 1400 заявление от бизнесмени за 6000 души.
1 400 за съвсем 6 000 души са заявките по мярката 80/20. Осигурените лица в секторите, които са затворени, са общо 356 000, само че дотолкоз, доколкото учебните заведения са затворени, това значи един доста по-широк кръг от хора, тъй като имаше доста родители, които трябваше да останат у дома, с цел да гледат децата си. За мярката за родители до момента са кандидатствали 10 700 души, регистрира още Сачева.
 Деница Сачева: Разработваме нова мярка в помощ на бизнеса Деница Сачева: Разработваме нова мярка в помощ на бизнеса
" Това, което ние вършим сега, е да създаваме ограничения, дружно с сътрудниците от Оперативна програма " Развитие на човешките запаси ". Имаме подготвеност за...
Успяхме да запазим 250 000 работни места. Заедно с работните места, успяхме да запазим и приходите. Бяхме упреквани за това, че търсим самоучастие от страна на работодателите, само че виждате, че в интервал на рецесия е значимо не просто да запазиш работата си, само че да можеш да запазиш и приходите си. Едва в този момент в мярката за затворени бизнеси не желаеме самоучастие от страна на работодателите и даваме 80% от минималната работна заплата, само че във всички ограничения до момента се стремим да запазим и приходите, изясни тя.
Тя уточни, че държавното управление прави всичко допустимо, с цел да се обезпечи прехраната на хората. Програмата топъл обяд ще продължи колкото е належащо, няма да има спиране.
„ В интервал на рецесия е значимо освен да запазиш работата си, само че и приходите си “, заключи Сачева.
Социалният министър напомни, че ще се удължи и мярката за безлихвените заеми за физически лица, за които поръчител ще е Българската банка за развиване.
Над 470 000 пакета с храна ще бъдат раздадени. Те в забележителна степен към този момент са раздадени на фамилии. Програмата " Топъл обяд " продължава и ще продължи колкото е належащо. Беше планувана до края на тази година, само че към този момент започнахме да вършим подготовката и за идната година, тъй че няма да има спиране. Това са съвсем 40 000 души, които получават топъл обяд. Що се отнася до храната, от идната година ще имаме и спомагателни средства по линия на Оперативна програма " Храни ", тъй че не би трябвало да има проблем, акцентира общественият министър.
 Деница Сачева: Правителството не е не запомнило нито един нуждаещ се Деница Сачева: Правителството не е не запомнило нито един нуждаещ се
„ Почти 60 милиона лв. бяха дадени, с цел да се подсигурят всички, които работят на първа линия. Над 40 милиона се отделиха за самот...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР