Прекалено много хора в Италия са починали от Ковид-19 в

...
Прекалено много хора в Италия са починали от Ковид-19 в
Коментари Харесай

Роднини на жертвите на Covid-19 в Италия искат справедливост, обвиняват властите в нехайство

Прекалено доста хора в Италия са умряли от Ковид-19 вследствие на нехайството и некомпетентността на управляващите, твърди организация на роднините на жертвите, които желаят " правдивост, а не възмездие ".

Асоциацията " Нои Денунчеремо " ( " Noi Denunceremo " ), " Няма да се откажем " ), произлязла от група във Facebook, има намерение да внесе в прокуратурата в Бергамо към 50 самостоятелни тъжби за осъществено закононарушение.

" Искаме някой да подаде оставка, някой да се извини, чакаме някой да поеме отговорност - нещо, което до момента никой не е направил ", сподели Кристина Лонгини, член на организацията.

Лонгини, фармацевт по специалност, изгубила 65-годишния си татко поради вируса. В началото на март той се разболял, само че персоналният доктор отказал да пристигна да го прегледа в дома му, а в продължение на няколко дни не се намерила кола за спешна помощ, която да го закара в болница.

Когато най-сетне бил приет в болница, към този момент не можело да бъде избавен.

" Твърде доста пациенти стигнаха до лечебните заведения прекомерно късно, а това аргументи прекомерно доста смъртни случаи ", сподели Лонгини на видеоконференция за публицисти от задгранични медии.

Стефано Фуско, чийто 85-годишен дядо Освалдо умрял в дом за възрастни, съобщи на същото събитие, че управляващите " са подходили към обстановката по лекомислен и аматьорски метод ".

Той акцентира, че организацията му не търси финансово обезщетение. " Цялото злато на света не може да ни върне изгубеното ", съобщи Фуско и добави: " Тук не става дума за възмездие, тук става дума за правдивост ".

Бергамо, провинция на към 50 км североизточно от Милано, беше епицентърът на епидемията в Италия. През март нещата там се утежниха дотолкоз, че локалният крематориум не можеше да смогне да одобри умрелите. Наложи се армията да се намеси, организирайки колони от камиони, които нощем минаваха през града и извозваха десетки ковчези за кремация в други градове.

Фуско съобщи, че атмосферата е била невъобразима.

" Единствените шумове, които се чуваха, бяха от коли за спешна помощ и погребален звън на църковни камбани, до момента в който най-после не взеха решение да заглушат и единия и другия звук, тъй като бяха прекомерно стресиращи ", сподели той.

Бащата на Лонгини е кремиран в Пиаченца, на към 100 км южно от Бергамо. Тя схванала това, когато управляващите в Пиаченца й изпратили сметката за кремацията, която възлизала на повече от 500 евро.

Преди това болничното заведение я помолила да разпознае тялото.

" Едвам го познах, от очите и носа му излизаше кръв, а устата му беше необятно отворена. Дни наред по-късно сънувах кошмари ", сподели Лонгини.

Сега, от дистанцията на времето, това, че управляващите не са отделили Алцано Ломбардо и Нембро, две градчета в покрайнините на Бергамо, които при започване на март бяха огнища на болест, се преглежда като основна неточност.

Причините за това недовиждане не са ясни, и то на фона на клюки, че локалният бизнес в този мощно индустриализиран регион сполучливо е лобирал да не бъдат въвеждани карантинни ограничения.

Областта Ломбардия, която включва и Бергамо, и националното държавно управление се упрекнаха взаимно, че не са затворили двете градчета.

Прокуратурите в Ломбардия и на други места образуваха няколко следствия за допустимо незаконно безгрижие във връзка с изключителната обстановка с Ковид-19, само че към този момент никой не е притеглен като обвинен.

В същото време президентът на Ломбардия Атилио Фонтана беше подложен в края на май под полицейска защита, откакто получи поредност послания, изразяващи ненавист, в това число смъртни закани.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР