Прекалено много хора в Италия са починали от Covid-19 в

...
Прекалено много хора в Италия са починали от Covid-19 в
Коментари Харесай

В провинция Бергамо роднините на жертвите на Covid искат справедливост

Прекалено доста хора в Италия са умряли от Covid-19 вследствие на нехайството и некомпетентността на управляващите, твърди организация на роднините на жертвите, които желаят " правдивост, а не възмездие ".

Асоциацията " Нои Денунчеремо " ( " Noi Denunceremo " ), " Няма да се откажем " ), произлязла от група във Facebook, има намерение да внесе в прокуратурата в Бергамо към 50 самостоятелни тъжби за осъществено закононарушение, оповестява организация ДПА.

" Искаме някой да подаде оставка, някой да се извини, чакаме някой да поеме отговорност - нещо, което до момента никой не е направил ", сподели Кристина Лонгини, член на организацията.

Лонгини, фармацевт по специалност, изгубила 65-годишния си татко поради вируса. В началото на март той се разболял, само че персоналният доктор отказал да пристигна да го прегледа в дома му, а в продължение на няколко дни не се намерила кола за спешна помощ, която да го закара в болница.
Когато най-сетне бил приет в болница, към този момент не можело да бъде избавен.

" Твърде доста пациенти стигнаха до лечебните заведения прекомерно късно, а това аргументи прекомерно доста смъртни случаи ", сподели Лонгини на видеоконференция за публицисти от задгранични медии.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР