Прекалено голямо увеличение на цените на ВиК услугите искат ВиК

...
Прекалено голямо увеличение на цените на ВиК услугите искат ВиК
Коментари Харесай

Скандал в парламента заради КЕВР и цената на водата

Прекалено огромно нарастване на цените на ВиК услугите желаят ВиК операторите, само че това по никакъв метод не значи, че регулаторът ще утвърждава такива цени. Това сподели ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) Иван Иванов в Народното събрание. Той уточни, че регулаторът ще излезе с решение в края на годината.

Парламентът изслушва представителите на КЕВР по отношение на разглеждане и одобряване на бизнес проектите на ВиК операторите и формиране на цени на водоснабдителните и канализационните услуги посредством метода " горна граница на цени " за регулаторния интервал 2022-2026 година

Мая Манолова от ПГ " Изправи се БГ!Ние идваме! " изложи причините за поисканото чуване. Тя уточни, че от началото на идната година следва следващо фрапантно нарастване на цената на водата в цялата страна - приблизително за идната календарна година с към 30 %, а до края на идващия 5-годишен интервал - с до 127 %. Най-висока ще е бъде цената в област Сливен или най-малко такова е настояването на ВиК операторите, добави тя.

Това са цени, които са единствено препоръчани, отговори ръководителят на КЕВР. Той добави, че ВиК операторите са били задължени да показват своите планове на бизнес проекти за цени в идващия петгодишен регулаторен интервал до 30 юни и към този момент тече шестмесечен период на разискване. Иван Иванов сподели, че едвам по-късно - в края на годината, регулаторът ще се произнесе с друго от това на ВиК операторите решение.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР