Преживели ужасния трус споделят, че усетили силата на задаващото се

...
Преживели ужасния трус споделят, че усетили силата на задаващото се
Коментари Харесай

Очевидец за ада в Турция: Чухме звуци от под земята, вратите и полилеите започнаха да се клатят и... ВИДЕО


Преживели ужасния трус споделят, че усетили силата на задаващото се земетресение. По това разбрали, че то не е „ обикновено “, а доста по-силно. В медиите циркулира информацията за 7.6 по скалата на Рихтер. Сали Йълдъз от Кония споделя, че незабавно осъзнали, че ще има доста жертви след естествената буря.

Малко преди земята да се разлюлее мощно те чули звуци, идващи от подземен. След това забелязали, че мебелите почнали да се люлеят, а даже и вратите се клатели и незабавно разбрали, че става въпрос за мощно земетресение.

Местни поданици споделят за напълно сринати със земята здания, а за такива се оповестява най-малко в 7 града. Все още не е ясно къде ситуацията е най-тежко, управляващите са реагирали стремително и почнали избавителни интервенции по търсене на хора. Също по този начин се разчистват парчета и се обезпечава заслон и храна за бедстващите хора.

За момента се приканва никога да не се влиза в постройките, тъй като има възможност да има вторнични земетресения и рискът от сриване е огромен.

Образували са се големи тапи на хора, бягащи от града в опит да се спасят. Това в допълнение затруднява напредването на избавителните екипи и управляващите молиха за опазване на спокойствието и реда.

Към момента няма постъпила информация за наранени българи.

Източник: blitz.bg



 

BREAKING: Powerful 7.8 magnitude earthquake strikes southern Turkey, injuring multiple people; multiple fatalities expected.
— Dredre babb (@DredreBabb)
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР