Преизчисляването на всички пенсии или на най-ниските пенсии - това

...
Преизчисляването на всички пенсии или на най-ниските пенсии - това
Коментари Харесай

Шефът на КТ "Подкрепа" посочи най-глупавото в увеличаването на пенсиите

Преизчисляването на всички пенсии или на най-ниските пенсии - това са най-удачните оферти на общественото министерство. Най-глупавото е да бъдат увеличени единствено минималните пенсии, тъй като доста малко хора ги получават. Това няма да е заслужено.

Това съобщи президентът на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

"50-те лв., които бяха отпуснати на пенсионерите бяха, с цел да могат те да си купят медикаменти и да си оказват помощ в рецесията. Когато се одобри швейцарското предписание нямаше толкоз висока инфлация ", посочи той.

"Пенсията не е благодеяние, а е резултат от това, което е правил човек през трудовия си живот. Тя има функционалност от това върху какъв приход и колкото време си се осигурявал. Някой би трябвало да изясни по какъв механизъм ще се усилват пенсиите ", безапелационен е Димитър Манолов.

По думите му дефицитът на Национален осигурителен институт понижава, само че не по положителни аргументи. "Основната причина е намаляването на броя на пенсионерите, уточни Манолов. Всички ние не живеем толкоз добре, колкото ни се желае. Трябва по по друг метод да разпределяме това, което получаваме.

Като първа стъпка би трябвало да се освободи от налог минималната работна заплата. Трябва да се премисли и таванът на пенсиите ", изясни той.
"Аз съм "за " минималната пенсия да стане 300 лв., само че със същия % би трябвало да се усилят и останалите пенсии. С 250 лв. никой не може да живее. Така би трябвало да се преизчислят пенсиите, с цел да не се срине системата ", акцентира синдикалистът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР